Belgen net niet naar tweede ronde landenwedstrijd WEG Tryon

Belgen net niet naar tweede ronde landenwedstrijd WEG Tryon
De tweede ronde tijdens de WEG in Tryon van de jumping werd zonet afgerond. Voor België zagen we als eerste Nicola Philippaerts met Chilli Willi (Casall) aan de start die 2 springfouten maakten. Deze combinatie staat met een score van 10,24 op de voorlopige 27e plaats. Als tweede ruiter zagen we Niels Bruynseels met zijn Cas de Liberté (Cracky Z). Ze kregen enkel één voetje in het water en moesten ook een strafpunt voor tijd aanrekenen. Ze werden uiteindelijk wel de beste Belgische combinatie van vandaag en staan met 10,28 punten op plaats 28. Als derde kwam Jos Verlooy met Igor (Emerald) in de ring. Ook hij kreeg 1 voetje in het water en tikte nog eens een balk uit de lepels. Met 8 strafpunten verliet hij de ring en hij staat voorlopig op de 44e plaats met 12,64. Als laatste was er nog Pieter Devos met Espoir (Surcouf de Revel) die jammer genoeg een slechter resultaat neerzetten van 22 strafpunten. Hij staat op plaats 94.

België eindigt in de teamcompetitie op de 11e plaats en daarom zien we ons landenteam niet meer terug in de tweede ronde. In de tussenstand staat voorlopig Zwitserland aan de leiding en op twee en drie respectievelijk de USA en Duitsland.

In het individuele klassement staat Lorenzo De Luca (Irenice Horta) voorlopig aan de leiding voor Mclain Ward (Clinta) en Peder Fredricson (H&M Christian K). Voor België zullen we Nicola Philippaerts, Niels Bruynseels en Jos Verlooy in de individuele finale terug zien.

Klik hier voor de resultaten