Andres Vereecke springt naar zilver in Zandhoven

Andres Vereecke springt naar zilver in Zandhoven

Deze avond was het smullen van een knappe 1.50m Longines Ranking rubriek in Zandhoven. Daarbij kwalificeerden elf combinaties zich voor de herkansing na een zware eerste omloop. Uiteindelijk won Zwitersland's Elian Baumannmet onder het zadel Campari Z (Contact vd Heffinck x Platini M) in 37.83 seconden. 

Vlaams Indoor kampioen, Andres Vereecke volgde op minder dan een seconde voor eigen publiek. Vereecke stelde zich op op de tweede plek met de 10-jarige D'Artagan RR (Diamand De Semilly x Calando I). Het paar bleef Olympisch springruiter, Niels Bruynseels met Nabeau van het Migrovel Z (Nabab de Reve) voor.

Jeroen Appelen zette het Belgisch feest verder. De Antwerpse springruiter strandde net buiten het podium met Frank Goossens' Lunatique de Kwakenbeek (Cicero Z) terwijl Jens Fredricson op de rug van Markan Cosmopolit (Cohiba) de top vijf afwerkte.

Ook Dirk Demeersman strandde in de uitreiking. De voormalig Belgisch kampioen loodste G'Majo van de Caloo Meerschen (UGano Sitte) foutloos naar de zesde plek.

Resultaten