Zoë Devriendt en Et Voila van de Ringhoeve Z verzegelen hoofdwinst in Torhout

Zoë Devriendt en Et Voila van de Ringhoeve Z verzegelen hoofdwinst in Torhout

Bij de New Flandria Ranch werd afgelopen zaterdag al de veertiende wedstrijd binnen de Wintercup van de West-Vlaamse stal verreden. Zoë Devriendt besloot de dag met winst in de hoofdrubriek voor Et Voila van de Ringhoeve Z.

Op de door Tom Verduyn gefokte zevenjarige merrie van Elvis ter Putte was Devriendt de snelste na een foutloze barrage in het 1.25m hoge parcours. Christof Deraedt stuurde zijn Litchi de La Liniere (Loro Piana Filou de Muze) naar de tweede plaats. Op drie kwam Tom Verduyn die Qataro van het Texelhof (Corydon van T&L) dubbel foutloos liet finishen. Patrick Verlet vulde met Heme de vierde plaats in voor Jarne Gyssels en Radical. 

Verlet domineerde op zijn beurt de 1.15m rubriek en veroverde zowel het goud als het zilver. De beste combinatie vormde hij met Elleva, waarmee hij met drie seconden voorsprong op zichzelf won. Op First werd hij tweede. Isabelle Storme vervolledigde de top drie in het zadel van Diorada Z. 

Sophie Vanhoutte deed Verlet's prestatie al voor in de 1.05m proef en nam eveneens goud en zilver mee naar huis. Op Diaz van 't Hoveke was de amazone de snelste terwijl Daiquita haar de tweede plaats opleverde. Jolien Schepens stuurde Unique Normand naar drie.

Resultaten