Yörg Van den Eynden en Kobalt de Toxandria winnen Silver Grand Prix!

Yörg Van den Eynden en Kobalt de Toxandria winnen Silver Grand Prix!

In Loenhout stond op zondag de 1.40m Silver Grand Prix centraal. Na een barrage met elf sprong Yörg Van Den Eynden met de 14-jarige Kobalt De Toxandria  naar de winst!

Van Den Eynden en de dochter van Apple Juice (fokker: Werner Dierckx) bleven slechts enkele tienden van een seconde voor op Femke De Graaf en de 10-jarige BWP-merrie, Oilily Van 't Hellewater (Emerald van 't Ruytershof). Bert Panneels vervolledigde het podium met zijn eigen dochter van Vigo d'Arsouilles, Ogina vd Bisschop.

Net buiten de top drie schreef Panneels ook de vierde plaats op naam. In het zadel van Paul Baert's Nicodemus Van Het Blondveld (Vagabond de la Pomme) bleef Panneels, Benjamin Pieters met Waka Waka Z (Wilson) voor.

Eerder won Panneels met Ogina vd Bisschop de 1.30m rubriek. Samen met zijn merrie bleef hij in deze rubriek nipt voor op Jelle Sappin en de 12-jarige KWPN-merrie, Hanaika (Echo van 't Spieveld). Bert Panneels vervolledigde de top drie met de 11-jarige Nicodemus Van het Blondveld (Vagabond de la Pomme).

Er waren twee 1.20m winnaars. Jeroen Van de Vijver bleef in zijn 1.20m klassement voor op Lyns Overstijns. Samen met Qalista DN (Emerald van 't Ruytershof) bleef hij Overstijns met Gentleman van het Rees Z (Gizmo Z) voor. Jelle Sappin vervolledigde in deze rubriek de top drie met Queenbee Bradt (Cicero Z van Paemel).

Ook Benjamin Pieters won een 1.20m klassement met Chicca Van de Quote Z (Corydon van T&L). In deze rubriek volgde Emily Sneyers met Irresistible Van de Bleukhoeve Z (Zazu) voor Nico Van der Plaetsen met My Secret of Usie (Emerald van 't Ruytershof).

Alle uitslagen