Xarsten Van Es op één en twee in Asse

Xarsten Van Es op één en twee in Asse

Bij Winterjumping werd op zondag opnieuw competitief gesprongen. Xander Van Es domineerde in de hoofdrubriek en zette zich op de twee hoogste tredes van het podium.

Van Es zijn sterkste troef was de elfjarige Naughty Girl Z. Hij bleef zichzelf met bijna een seconde voor op Noor C (Bisquet Balou vd Mispelaere). Met de tienjarige merrie was hij ruim drie seconden sneller dan Louis Pues die met Lalluccia T (Callucio C) besloot op drie. 

Eerder was het vader Danny Van Es die domineerde in de 1.15m rubriek in het zadel van Zico V. Zoon Xander nam hier het brons voor zijn rekening met Noor C. Fien Massage zette zich tussen het gezin op twee met Orchids Crusader.

Bij de pony's kon Dounia Lambrecht de overwinning pakken met Mirellahens na een vlekkeloze rit door het 1m hoge parcours. Britt Roels bleef foutloos op Berktzicht Sharoma (Oosterbroek Francois) en werd tweede. De rubriek werd afgerond door Lexie Van Asbroeck met Tip Tip. 

Over 90cm was het Ella De Vleeschauwer die de concurrentie achter zich liet met Wopke Van Blauwschuur. Shania De Backer klasseerde zich met Barni op twee en voor Van Asbroeck was er hier al het brons voor Tip Top. 

Resultaten


F. ©: Houou Tomita