Xander Van Es gaat winnen in Opglabbeek

Xander Van Es gaat winnen in Opglabbeek

De cyclus start het seizoen bij het Sentower Park in Opglabbeek. Op vrijdag waren er ook enkele nationale rubrieken. In de 1.30m hoofdrubriek sprong Xander Van Es met Noor C naar de winst. Van Es mist zo de start van het outdoor seizoen niet, na zijn eerdere winst in de Gouden Laars, het weekend ervoor.

In de 1.30m hoofdrubriek bleef Van Es ongeveer twee seconden voor op Kyle Cuypers en zijn Johan Cuypers' gefokte, Quadro van 't Buxushof (Elvis ter Putte). Cedric Poets vervolledigde de top drie met Alfons Poets' gefokte, Q-Domingo v/h Kampagnehof.

Eveneens foutloos strandde Jens Thys met Jade Z (Jaguar van Paemel) net buiten de top drie. Het duo verwees daarby Michael Vreys met zijn eigen gefokte, Extra Z (L.b. Eagle Eye) naar de vijfde plek.

Eerder won Nico Baerts de 1.25m nationale rubriek in het zadel van de achtjarige BWP-ruin, Qmusic Boy Van de Zavel (Golden Boy du Geer). Het duo bleef ruim vier seconden voor op Hippique.Immo-ruiter, Laurent Nuyens met Daddy's Day Dream P (Just Daddy P). Op de derde plaats volgde Jeroen Verschueren met Aloma CK Z (Aktion Pur Z).

Alle uitslagen