Jade Van Renterghem zet GP op naam in HROV Maldegem

Jade Van Renterghem domineerde vorige week zondag op de HROV wedstrijd bij Stoeterij Hidalgo in Maldegem. In de 1m25 Grand Prix sprong ze naar de overwinning. Op zaterdag won Nathan Van Vynckt de hoofdrubriek bij de paarden en was Stien Bultinck de beste ponyruiter.

Jade Van Renterghem mocht op zondag in de Grand Prix 1m25 rubriek de trofee in ontvangst nemen met Mojita Van t Hulgenrode (v. Catoki) en verwees met net geen drie seconden verschil Ayco Bauwens met zijn Chevignon (v. Lord z) naar een tweede plaats. Chloe Stampaert, van Greenfield Selection, vervolledigde het podium met alia (v. Tangelo vd Zuuthoeve). Vic Pintelon en Stanley vd hunters Z (v.  Hunters Scendix) vulden dit rijtje aan als laatste foutloze combinatie. De top vijf werd besloten door Jonas Troubleyn met Dankjewel Van Het Bagoniebos (v.  For Joy Van t Zorgvliet).

Eerder op de dag won Anouk Meessens de 1m15 rubriek met Miss Mara Vd Elzenakker (v. Canabis Z). Op twee kwam Tommy Andries, hij zadelde Pumpkin vd Rollebeek (v. Nabab de Reve). Een derde plaats was weggelegd voor Paul De Stoop met Mon Ami (v. I m Special De Muze). Quinn Van De Velde werd vierde met H-famose (v. Califax) en de vijfde plaats ging naar Anouk Steyaert met Japrisco Van de Backershoeve (v. Contact vd heffinck 2100262201).

Zaterdag

In de 1m20 rubriek bij de paarden gingen Nathan Van Vynckt en Mayla Da Vida (v. Quality Time) met de overwinning lopen en lieten zo Maxim Godecharle met Una Van t lindenhof Z (v. Udarco van overis) achter zich op een tweede plaats. Ayco Bauwens wist zich opnieuw te plaatsen en reed naar een derde plaats met Lemmy MS Z (v. Lordanos). De vierde en vijfde plaats waren voor Estee Bomere en Anke De Meyer, Bomere reed naar plaats vier met Chiquita van t Ameldonk Z (v. Cicero Z van Paemel) en plaats vijf was voor De Meyer met Qassimo van t Meyershof (v. Levis van t Meyershof).

Gilles Van Daele schreef de 1m10 op zijn naam met Quick van de Achterhoek (v. Dieu-Merci van T&L) in een tijd van 30,32 seconden. Met 31 honderdsten verschil hield hij Nathan Van Vynckt met Mayla Da Vida (v. Quality Time) van een tweede overwinning en liet hen genoegen nemen met zilver. Estee Bomere plaatste zich opnieuw met Chiquita van t Ameldonk Z (v. Cicero Z van Paemel) en werd derde.

Pony's

Bij de pony's vielen Stien Bultinck en Chica Van De Eekhoek (v. Pablo) in de prijzen. Het duo won de 1m rubriek als enige foutloze combinatie. Dido Thierens had in het zadel van Rocky de snelste tijd maar een springfoutje hield hen op de tweede plaats. Marie-Sophie De Bruyne en Belle miss sprongen naar een derde plaats. Elodie D Hooghe reed als laatste mee in de barrage op Adriaan van de Claevervallei (v. Joly's Urano) en werd vierde. De vijfde plaats was voor Paulien De Spiegeleer en Violet van het Koetshuis (v. Calipso van de Vondelhoeve).

Over de 90cm was het De Bruyne die naar de overwinning reed met haar Belle mis. De Spiegeleer nam hier de tweede plaats voor rekening met opnieuw Violet van het Koetshuis. Rhune De Coninck vervolledigde het podium met Unique Prinseveld DSC (v. Kodjo van Orchid s).