Winst voor Freya Heirbaut en Lotte Blommaerts bij HROV Stal Baukeland

Winst voor Freya Heirbaut en Lotte Blommaerts bij HROV Stal Baukeland

Het Kampioenschap Amazones van de HROV had Niki Geenens als winnares in de Kleine Finale. In de reguliere competitie won Freya Heirbaut en zegevierde Lotte Blommaerts bij de pony's. 

Naast Arnika van Assche's overwinning in het Kampioenschap voor Amazones, werden er nog heel wat winnaars gelauwerd bij Stal Baukeland. Zo won Nikie Geenens de Kleine Finale van het kampioenschap over 1.10m met Helios vd Spelonckhoeve (v. Dulf van den Bisschop). Vincent De Vlieger nam de tweede plaats voor z'n rekening op Flying Picasso (v. Emir van de Cadzand). Jolien Schepens vervolledigde de top drie met Unique Normand (v. Derby du Gite). De vierde plaats was voor Tom Vermonden met J-Nobel vh Donkmeer Z (v. Jackson de Regor) en Dominique Polet was de laatste om een graantje mee te pikken met Hopes are High 111 ( v. Hunter s Scendro). 

In de reguliere competitie was het Freya Heirbaut die de ereronde van de 1.20m rubriek mocht leiden in het zadel van de negentienjarige Elke van de Boslandhoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve). Met een seconde verschil hielden zij Geoffrey Geerts achter zich, die op de zevenjarige Quick Lady van t Meulenhof (v. Mosito van het Hellehof) tweede werd. De laatste foutloze ronde kwam van Geenens, op de rug van Trixy VK Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Mirte Meessens was de vierde en enige om nog een tweede fase te mogen rijden met Double Trouble (v. Diamant de Semilly).

Lotte Blommaerts onklopbaar in hoogste ponyrubriek

In de ponyrubriek over 1m stuurde Lotte Blommaerts haar Orchid's Kumara (v. Justice HR) naar de overwinning. Charlotte Van Gysel volgde op twee met Loeza en Jodie De Clerck was op Prisma de derde die zich wist te plaatsen. Net buiten de prijzen zagen we Louise Van Gysel met Silke op vier. Daarnaast was ook Elodie D Hooghe op geen fout te betrappen met Adriaan van de Claevervallei (v. Joly's Urano) en werd vijfde. 

Over 90cm was het het gezin De Meyst die het podium domineerde. Kato De Meyst was de uiteindelijke winnares op Custard Cream en hield Mathis De Meyst met Raspoetin (v. Hondsrug Raspoetin) op twee. Wout Van Moer was eveneens snel in het zadel van Joly s Eagle (v. Priory Prickle) en werd derde. Vier was voor Lotte Blommaerts op Orchid's Kumara voor Leontien Van Gysel en De Vossebelt's Nomari (v. Den Bramel's Bucco). 

Alle uitslagen