Op zondag was Sven Van Lent de winnaar van de 1.25m rubriek maar kreeg de overwinning niet zomaar cadeau. In het zadel van Helvetia Kadans (v. Spartacus) kwam hij foutloos over de finish in 38,62 seconden. Met 38,74 seconden op de klok werd het nipt de tweede plaats voor Jin Huan Yu en Chronos. Yana Jansegers veroverde het brons nadat ze met Gavaronne vh Nederhof (v. Darco) de klok op 39,91 seconden stopte. Op vier kwam Stefan De Pauw met California van Kojakhoeve Z (v. Cicero Z) voor Katrien Nijs en Pionier van t Reebroeck (v. Lordanos) die vijfde werden. 

Eerder domineerde de familie Van Es de rubriek over 1.10m. Xander Van Es slaagde erin om zijn vader van de overwinning te houden en schreef de proef zelf op naam met Melora van het Kritrahof (v. Triomphe de Riverland). Daarnaast nam Xander ook het brons mee naar huis op Naughty Girl of Two Notes Z. Alsof dat nog niet genoeg was, werd hij nog eens vijfde op de rug van Noor C (v. Bisquet Balou vd Mispelaere). Voor vader Danny was er het zilver met Zico V. Anne Cuyt doorbrak het feestje van Van Es en kwam op vier met Noukie van de Start Z (v. Nonstop).

Thibaud Ebinger houdt Danny Van Es op zaterdag van de winst

Ebinger had voor de 1.10m proef de achtjarige Gabrilo Kmh Z (v. Galisco van Paemel) onder het zadel. Het duo hield met vijf honderdsten Danny Van Es van de overwinning, die met Zico V zijn eerste zilver van het weekend nam. Elisha De Vos was met ruim een seconde verschil goed voor de derde plaats op Salomon vd Hunters Z (v. Hunters Scendix). Jori Van Hoyweghen zagen we op vier met Jammin (v. Vleut), Simon Deruyter vulde de vijfde plaats in op Liandor van het Westhof. 


Alle resultaten