Voor Johnny Geusens en Killer kon er geen beter einde aan hun weekend komen. Het duo was met ruim twee seconden verschil de ongenaakbare winnaar van de 1.30m Grote Prijs! Met hun winnende tijd hielden ze Henk Clabots maar liefst dubbel achter zich. Hoewel Clabots het podium domineerde, moest hij toch zijn meerdere erkennen in Geusens. Clabots had Just A Lonely Boy Stuyvenberghof (v. Cicero Z) gezadeld voor deze hoofdrubriek maar kwam ook met Vi Fort Z (v. Vigo d'Arsouilles) in actie. Clabots ging met de zilveren en bronzen medaille naar huis. Cedric Poets kwam net buiten het podium op vier met Q-Domingo v/h Kampagnehof (v. Dublin van Overis). Op vijf volgde Sander Geenen in het zadel van Lover Boy (v. Thunder van de Zuuthoeve). 

Een rubriek eerder domineerde Kyle Cuypers het volledige podium! Met zijn zelfgefokte paarden van t Buxushof liet Cuypers geen plaats voor de concurrentie. De overwinning behaalde hij in het zadel van Reva van t Buxushof (v. I'm Special de Muze). Met Domiena van t Buxushof Z (v. Dominator 2000 Z) kwam hij op twee en zijn zegetocht werd besloten met brons voor Pleasure van t Buxushof Z (v. Plot Blue). Kelly Cornelis volgde met bijna drie seconden verschil op vier met Evita vd Moleneed Z (v. Erco van t Roosakker), Marie Cremers reed naar vijf op Amiebelle De Marlou Z (v. Atomic Z). 

Kaat Geurts moet Diana Kanecka voor zich dulden op zaterdag

Een dag eerder was het de Poolse Diana Kanecka die de hoofdvogel afschoot en de 1.20m rubriek won op de Zangersheide merrie Allstar van Turbeek Z (v. Arko 3). Kaat Geurts werd tweede op Chaplin-K van t Kattenheye Z (v. Cigaret JV H Z). De laatste dubbel foutloze uitslag was voor Dries Menten op Fausto Z (v. For Fox Heldenlaan Z). Jasmine Ceulemans zagen we terug op vier met Umoja Z (v. Untouchable Z), voor Michelle Cartenstadt en Babine Mc Z (v. Bufero vh Panishof). 

Geurts moest echter niemand voor zich dulden in het jachtparcours over 1.15m, waar ze won met Chaplin-K vant Kattenheye Z. Jef Janssens werd tweede op Jezuiet van de Kwade Heyde (v. Cavaggio vd Holstenhoeve). Julie Strauven nam de derde plaats voor haar rekening met Odyssee AEG (v. Toulon). 

Phaedra Eleutheriadis zegeviert met vierjarige Daedalus

Bij de jonge paarden was het de vierjarige Daedalus (v. Darius) die door Eleutheriadis naar de zege geleid werd. Met twee seconden verschil hielden ze Melissa Tedstone en Thiago (v. Leandro Vg) achter zich op twee. Jasper Doucé was de laatste om z'n jonge belofte foutloos te houden en werd derde op Aristo van het Bloesemhof Z (v. Aganix du Seigneur Z). 

Elodie Janssens stuurde Casual Chic Z (v. Cicero Z) naar vier, voor Melissa Tedstone en Tia Maria (v. Ux van de Canthoeve Z).

Alle uitslagen



Foto: Woutershof