Wilm Vermeir stuurt Belle Amie Vd Dassenheide Z naar winst bij jonge paarden Sentower Park

Wilm Vermeir stuurt Belle Amie Vd Dassenheide Z naar winst bij jonge paarden Sentower Park

In Oudsbergen sprong Wilm Vermeir zonet naar de winst in de laatste jonge paarden proef van de dag. Bij de zeven- en achtjarigen overtrof de Bamako de Muze dochter, Belle Amie Vd Dassenheide Z, alle concurrentie.

Door als enige van twintig foutloze combinaties af te klokken in een tijd onder de 25 seconden verzekerde Vermeir zich met de zevenjarige merrie Belle Amie Vd Dassenheide Z moeiteloos van de winst. Landgenoot Joris Geenen doorkruiste in het zadel van de schimmelmerrie Calinka Hp Z (Casallo Z) de finish in 25.18 seconden en veroverde daarmee het zilver. Als derde sloot de Braziliaan Thiago Ribas Da Costa op de rug van de achtjarige SBS hengst Jazzy des Dames (Emerald) het podium af.

Kyle Cuypers plaatst zich al drie dagen prominent binnen de top tien in elke proef waar hij aan de start komt en week ook hier niet van dit pad af. Samen met de zevenjarge BWP ruin Quadro Van 'T Buxushof (Elvis Ter Putte) stopte Cuypers de klok op 25.51 seconden, goed voor een vierde plek. Voor Frankrijk eindigde Mickael Schlicklin op de achtjarige voshengst Cuba Island (Casaltino) als vijfde.

Vind de volledige uitslag hier.