Wilm Vermeir in de prijzen op CHIO Aken

Wilm Vermeir in de prijzen op CHIO Aken

De eerste 5* rubriek van de dag op het CHIO Aken had een 1.45m parcours klaarstaan voor de ruiters en hun paarden, dat rechtstreeks tegen de klok gereden werd. Wilm Vermeir had Eytuka of Two Notes Z (v. Emerald van 't Ruytershof) onder het zadel voor deze rubriek en sprong in de prijzen. 

De achtjarige Zangersheide merrie van Emerald van 't Ruytershof was onder Vermeir op geen fout te betrappen en was snel genoeg om een geldprijs mee te kunnen pikken. Het duo werd twaalfde. Twee plaatsen lager zagen we Gregory Wathelet de kop opsteken. De winnaar van gisteren hield in deze proef de hengst Bond Jamesbond de Hay (v. Diamant de Semilly) foutloos en kwam op veertien. 

De overwinning was voor Marc Dilasser. De Fransman reed E2K Abricot Ennemmelle (v. Quaprice Bois Margot) naar de snelste chrono in het 1.45m hoge parcours. Op twee kwam Laura Kraut (USA) met Haley (v. Quality Time TN). Maurice Tebbel, die gisteren ook al tweede werd, zorgde opnieuw voor het beste Duitse resultaat en werd derde op Quasi Top (v. Quasimodo vd Molendreef). 

Net buiten het podium kwam de BWP merrie O. Ziezo DB (v. Zilverstar T) op vier onder Olivier Perreau. 

Resultaten