Wilm Vermeir en Nicola Philippaerts veroveren top tien op CHIO Aken

Wilm Vermeir en Nicola Philippaerts veroveren top tien op CHIO Aken

Het hoeft niet altijd de Rolex Grand Prix te zijn die een topruiter als Laura Kraut gelukkig maakt. Vandaag was het de overwinning in de VBR-Prijs met een paard dat net terug is in het internationale topsportcircuit dat haar een glimlach tot over haar oren bezorgde. Voor ons land was het opnieuw Wilm Vermeir die zich liet opvallen, deze keer samen met Nicola Philippaerts. 

Laura Kraut en Haley betraden als laatste duo de ring van de VBR-Prize, een 1,45 meter springwedstrijd in twee fasen en verlieten deze als winnaars. Ze klopten 0,25 seconden van de tijd van de tot dan toe leider, de Zwitserse ruiter Alain Jufer met zijn Westfaals gefokte ruin Dark Grey MM van Diacasall. Ben Maher eindigde als derde met de negenjarige Toulon-zoon Enjeu de Grisien (31,45 seconden).

Voor België bracht opnieuw Wilm Vermeir er het het beste vanaf. In het zadel van DM Jacqmotte (v. Toulon) bleef Vermeir dubbel foutloos en kreeg zo de achtste plaats toegewezen. Direct op negen volgde Nicola Philippaerts met Klaartje Z (v. Kannan). Zij hadden in de tweede fase een springfout. 

Aken is het eerste grote concours na een lange periode van blessureleed voor de elfjarige KWPN-merrie Haley van Quality Time TN van Laura Kraut. Kraut heeft de merrie sinds haar vierde jaar en zegt: "Een overwinning in Aken is een enorm succes voor haar. Dit is een van haar eerste shows na haar blessure. Dus ik ben heel erg blij. Ze gaat verder waar ze gebleven was." Waar de reis met de merrie naartoe gaat? "Dat weet je nooit. Maar haar hart is zeker net zo groot als zijzelf!", aldus Laura Kraut, winnares van het Olympisch teamzilver.


Bron: Persbericht
F©: CHIO Aachen/Michael Strauch