Wilm Vermeir en Eytuka of Two Notes Z scoren in 5* Openingsrubriek van Fontainebleau

Wilm Vermeir en Eytuka of Two Notes Z scoren in 5* Openingsrubriek van Fontainebleau

In Fontainebleau werd de 5* competitie afgetrapt op vrijdag met een 1.45m hoog parcours. Wilm Vermeir ging meteen vlot van start en eigende zich in het zadel van Eytuka of Two Notes Z een podiumplaats toe. De 9-jarige Zangersheide merrie van Emerald van't Ruytershof bezorgde hem de tweede plaats. 

Vermeir was niet de enige Belg om zich te laten opvallen, ook de jonge Zoe Conter was van de partij bovenaan de uitslag. Met de Toulon-dochter Tombola Z besloot de oudste van de zusjes Conter op de vijfde plaats. Rik Hemeryck en Inoui du Seigneur (Jenson van't Meulenhof) namen een foutloze start en werden zestiende.

Met een comfortabele voorsprong was het Joseph Stockdale die proefwinst greep op de rug van Equine Rescue Services Kandleford (Kannan). Op zes zagen we de BWP merrie Oilily (Galisco van Paemel) onder Philipp Schulze Topphoff. Tinka's Hero Z (Tinka's Boy) volgde op zeven met Jennifer Hochstadter en op acht kwam de door Johan en Marleen Vandamme - Couvreur gefokte Kosmo van Hof Ter Boone (Arko III) met de jonge Franse amazone Jeanne Sadran. 

Resultaten

Nathan Budd opnieuw succesvol met H'Aubigny de Talma

Wat later volgde een Belgische zege dankzij Nathan Budd en de zevenjarige H'Aubigny de Talma (Ogrion des Champs). De Stakkato Gold-merrie Serafina DBH Z greep onder Alix Ragot de vijfde plaats. Op elf zagen we de BWP merrie Ruby of the Paddocks (Kannan) met Thomas Leveque.


CSIO5* Fontainebleau (FRA)

CSI5* - 1.45m