Wilm Vermeir duwt door in Grote Prijs van Nancy

Wilm Vermeir duwt door in Grote Prijs van Nancy

Op zondagochtend nam Wilm Vermeir een sterke start in het Franse Nancy en stuurde de 9-jarige Top Invest 313 Z (Thunder vd Zuuthoeve) naar het podium van de CSI1* Grote Prijs. 

Het 1.40m hoge parcours leverde tien finalisten in de barrage op. Vermeir wist tweemaal foutloos af te werken met de Thunder vd Zuuthoeve-zoon en was goed voor de tweede plaats. Vermeir nam plaats tussen een vrouwelijk podium met op kop de Franse Stephanie Hennequin en Delverdie du Temple (Action-Breaker). Het brons ging naar Kendra Claricia Brinkop en de 8-jarige Barclino B (Barcley), een ruin uit de fokkerij van Hans Brinkop. 

Nathalie Willems verzorgde mee het Belgisch kleur en werd in het zadel van Olala Mve HC (Bisquet Balou vd Mispelaere) vijfde. Op zeven zagen we Marie Foulon en de 9-jarige Pickup de Rase (Jingo Di Dieu D'Arras). 

Resultaten

Eerder was het Jérôme Guery die de Belgische eer hoog hield en op Quito de Mariposa (Comme il Faut) de zesde plaats greep in de CSI3* 1.40m Medium Tour. Ugo Berrittella en Devino van't Langeveld Z (Dayton Sitte) werden twaalfde.