Constant Van Paesschen: "Het kan zijn dat ik op een dag vertrek"

Constant Van Paesschen: "Het kan zijn dat ik op een dag vertrek"

Hij is jong, staat met de voeten op de grond en lacht altijd, een korte omschrijving van Constant Van Paesschen. De zoon van de grote Stanny van Paesschen, werkt zich stilaan op naar de top van de internationale en Belgische springsport. Vorig jaar in Doha liet Constant zich opmerken, sindsdien ging het alleen in een opwaartse lijn. Equnews sprak met het jonge springtalent dat sinds kort gesponsord wordt door Simon's Horseshop.


Wat zijn de doelstellingen nog voor dit seizoen?


Het belangrijkste vindt ik dat mijn paarden gezond blijven. Ze springen goed, de sport gaat goed en met een goede gezondheid kan ik hopelijk mijn seizoen afsluiten zoals ik het begonnen ben. Wat het WK (de WEG ) in Normandië betreft, goh, dat heb ik niet meteen in de gedachte. Het zou leuk zijn als ik er naartoe kan gaan, maar het is momenteel geen prioriteit.


cons


In Aken hebben we vernomen dat Toscan kampt met enkele problemen, kan je ons daar wat meer over vertellen?


In Aken heeft Toscan zich gebleseerd in zijn stal. Hoewel het niets ernstigs is hebben we toch het zekere voor het onzekere genomen. Momenteel verloopt alles zoals gewenst en stelt Toscan het goed.


Wat betekent het eigenlijk om op zo'n leeftijd tot de top van de wereld te behoren? Geniet je respect van de grote namen, of?


Alle ruiters zijn heel sympathiek. We kunnen goed om met elkaar, er is plaats voor serieuze en grappige gesprekken. Om eerlijk te zijn genieten alle jonge 'talenten' de nodige aandacht en het respect van de grote ruiters uit onze sport. Persoonlijk vind ik trouwens dat ik niet meer te bewijzen heb als een ander... we willen allen maar één ding; WINNEN.


IMG_8381


 Hoe beeld je je toekomst in? Blijven verder werken volgens het systeem van je vader of streven naar meer onafhankelijkheid?


Het hangt allemaal af van hoe alles evolueert. Momenteel loopt alles goed thuis. Het kan dat ik op een dag vertrek, net zoals mijn vader dat ooit gedaan heeft. Maar dat moet de toekomst uitwijzen.


constant


Kan je ons wat meer vertellen over hoe je samen werkt met je vader?


Mijn vader en ik kunnen goed samenwerken. We denken in dezelfde richting, dus daar zit al geen conflict. An sich is het heel leuk samen te werken.