Veni, vidi,vici voor Kyle Cuypers in de Breugelhoeve

Veni, vidi,vici voor Kyle Cuypers in de Breugelhoeve

De ruiters van de KR verzamelden afgelopen weekend op de pistes van de Breugelhoeve in Peer. In de Grote Prijs op zondag ging Kyle Cuypers met de overwinning aan de haal. De ponies hadden hun afspraak in Stal Gravenhof, waar Demi Smeets de hoofdrubriek op naam schreef. 

Cuypers was op Mystic Lady van t Buxushof (v. Toulon) een van de 23 startende combinaties in de 1.20m hoofdrubriek van zondag. Slechts de helft van hen zagen we aan het werk in de tweede fase van het parcours, waar Cuypers voor het beste resultaat zorgde met de elfjarige BWP merrie uit eigen stallen. Cuypers wist echter nog twee paarden dubbel foutloos te houden en kwam bijkomstig op zes en zeven te staan. 

Op net geen seconde verschil volgde Kaat Pluymers op de tweede plaats met Cheyenne vd Berkenen Z (v. Cadence van t Gelutt Z). Zij bleven exact een seconde voor op Glenn Clauw die op Healy D (v. Cicero z Van Paemel) het brons voor zijn rekening nam. Clauw had nog een tweede ijzer in het vuur en werd op Hannukah Gravelotte (v. Arko III) ook vijfde. Gregory Vos vulde de vierde plaats in met L Astuto (v. Fierro Hof ter Zeedycke). 

Ook over 1.15m was het Cuypers die regeerde en wederom met Mystic Lady van t Buxushof de overwinning binnenhaalde. Met de merrie was hij anderhalve seconde sneller dan met Domienta van t Buxushof Z (v. Dominator 2000 Z) die hij naar twee stuurde. Het podium werd vervolledigd door Thimo Stegen op Cava Z (v. Cicero Z). 

Karen Josse won op Incredible (v. Tyson) de 1.05m-proef. Leander Jackers werd met Flicka Derick (v. Contendro I) tweede voor Lien Geukens en Otti van het Binnenveld (v. Hunter's Scendro). 

Kyle Cuypers domineert ook op zaterdag

Cuypers warmde op zaterdag alvast goed op. In de eveneens 1.20m hoge hoofdrubriek nam hij het volledige podium in beslag. Winnen deed hij deze keer met Quadro van t Buxushof (v. Elvis ter Putte). Voor Mystic Lady van t Buxushof was er het zilver, Reva van t Buxhushof (v. I'm Special de Muze) bezorgde hem het brons. 

Daarvoor stuurde Cuypers Mystic Lady van t Buxushof naar haar eerste overwinning van het weekend in de 1.15m rubriek. Cuypers had Domiena van t Buxushof Z onder het zadel om derde te worden. Schalini Deroo stuurde Europa (v. Singapore) naar de tweede plaats. 

Nele Rego en Double D Z winnen bij de jonge paarden

Een kleine opkomst bij de zesjarige paarden had Double D Z (v. Dominator 2000 Z) als winnaar onder Nele Rego. Aquilla Geuens zorgde op Curioso van de Biehoeve Z (v. H&M Chilli Willi) voor de enige andere foutloze ronde. Ruben Mulders werd derde met Roulette van Koekshof (v. Cicero Z). 

Alle resultaten

Demi Smeets beste ponyamazone bij Stal Gravenhof

De ponyruiters verzamelden in Sint-Truiden. Demi Smeets won de 1.10m rubriek in het zadel van Nico. De tweede plaats was voor Lyns Overstijns en Clearview Dano terwijl Luka Noben de derde plaats bezette met Joly's Janaika (v. Kantje's Norman).

Noben stuurde Joly's Janaika een rubriek eerder naar de winst over 1m. Julie Geurts was goed voor de tweede plaats met Kinou des Marronnies (v. Rambo) en was de tweede en laatste dubbel foutloze. Smeets en Nico kwamen hier op drie. 

Alle resultaten