Belgen sterk van start op eventing van Strzegom

Belgen sterk van start op eventing van Strzegom

Op de eventingwedstrijd in Strzegom heeft onze Belgische amazone Valentine Emsens haar start niet gemist. Na het dressuuronderdeel staat ze knap op een voorlopige elfde plaats. 


In het Poolse Strzegom zijn niet enkel de springruiters aanwezig, ook de eventingruiters kunnen er hun hartje ophalen aan een weekend vol sport. Ons land wordt in de Lange 3* verdedigd door Valentine Emsens. Voor het eerste onderdeel, de dressuur, kreeg Emsens voor haar proef op Esther du Maillet (v. Cliff) 62,62%. Dat totaal werd herleid tot 37,4 strafpunten wat het duo voorlopig knap op elf zet. De Duitser Christoph Wahler heeft voorlopig de leiding met D'Accord 70 met een score van 70,00% en 30 strafpunten.

In de korte 3* zorgt Lara de Liedekerke momenteel voor het beste resultaat en staat voorlopig op zestien met Formidable 62. De amazone pakt ook de achttiende plaats voor haar rekening met Pumpkin de La Liniere. In de 1* Intro staat de Liedekerke momenteel op tien na de dressuur en het springen. Voor haar en La La Land d'Arville volgt enkel nog het cross onderdeel.

Julia Schmitz is voorlopig de beste Belgische met een dertiende plaats voor haar en Lena du Sanseau op dertien in de korte 2*. 

Alle uitslagen