Wat zijn je doelen voor dit jaar?

“Er komen enkele open kampioenschappen aan dit jaar.  Het laatste half jaar van 2022 had ik het wat lastig, maar de paarden komen in vorm. Ook de jonge paarden gaan een trapje hoger, waaronder twee tienjarige paarden die ik meehad naar de Dutch Masters. Zij mochten proeven van het 5*-niveau. Ik hoop dat alles goed blijft gaan en ik kijk uit naar het opkomende seizoen.”

 

Meest trotste moment in je carrière?

“Een van mijn mooiste moment was het winnen van de Grand Prix hier in Den Bosch (cfr. Dutch Masters). Ik heb ook al twee Global Champions Tour Grand Prixs gewonnen, wat ook wel mooi is uiteraard. Zeker die in Valkenswaard, dat voelde als een echte thuisoverwinning. Daarnaast is het drievoudig winnen van het Nederland Kampioenschap ook iets wat ik niet snel zal vergeten.”

 

Hoe belangrijk is je team rondom je?

“Zonder hen is het als wedstrijdruiter onmogelijk. Ze zijn de belangrijkste mensen achter de schermen, zij doen heel veel werk zoals het zorgen voor en het vervoeren van de paarden. Daarnaast is het team thuis ook belangrijk.”

 

Wie is je grote voorbeeld?

“Toen ik jong was keek ik altijd op naar ruiters zoals John Whitaker, Jos Lansink en Franky Sloothaak. Maar ik kijk nog altijd naar de ruiters rondom mij, van wie ik ongetwijfeld ook nog veel kan leren.”

 

Rolex Grand Slam – een goed concept?

“De komst van de Rolex Grand Slam is een ongelofelijke opportuniteit voor ruiters. Het is een nieuwe dimensie binnen onze sport en krikt het niveau enkel maar omhoog. Het zijn geweldige shows, zeker de beste van de wereld.”

 




Bron: Rolex Grand Slam of Show Jumping