44 ruiters waagden hun kans in de eerste ronde van de GCL-competitie die momenteel in Mexico City geland is. Voor België kwamen meerdere ruiters aan de start maar slechts één kan er het het beste vanaf brengen: Pieter Devos stuurde Claire Z (v. Clearway) foutloos over de finish en kwam op zes te staan! Slechts twee plaatsen lager kwam Gregory Wathelet piepen in het klassement en werd met Ace of Hearts (v. Aliandro B) achtste. Als laatste was ook Gilles Thomas op geen fout te betrappen met Elfra van Beek Z (v. El Salvador), hij werd elfde.

Een ongenaakbare Eduardo Pereira De Menezes (BRA) zette zich zonder pardon op één. In het zadel van H5 Chaganus (v. Chacco-Blue) was de Braziliaan ruim zes seconden sneller dan zijn concurrentie! Zij klokten af op 65,69 seconden. De top tien was dan wel weer enorm aan elkaar gewaagd maar het was Eduardo Alvarez Aznar (ESP) die plaats twee voor zijn rekening nam met D'Orient Batilly (v. Numero Uno), met een tijd van 72,04. Katrin Eckermann (GER) hield twee van haar landgenoten achter haar en reed Cala Mandia (v. Capistrano) in 72,18 seconden naar drie. Philipp Schulze Topphoff (GER) werd vierde nadat hij Clemens de La Lande (v. Comme Il Faut) in 72,36 over de finish reed. De top vijf werd besloten door Christian Kukuk (GER) en Mumbai (v. Diamant de Semilly) die de klok op 72,43 seconden stopten. 

Volledige uitslag

Riesenbeck International neemt de leiding

In de Global Champions League neemt Riesenbeck International, bestaande uit de twee landgenoten, Philippe Schulze Topphoff (GER) & Christian Kukuk (GER), de leiding. Het duo had de kortste gezamenlijke tijd met een totaal van 144,79. Daarna volgt Madrid in Motion, met Laura Kraut (USA) & Eduardo Alvarez Aznar (ESP). Zij staan ook met nul strafpunten en een tijd van 145,53 op twee. Paris Panthers' Jur Vrieling (NED) & Gregory Wathelet (BEL) neemt voorlopig de derde positie in als laatste foutloze team met een totale tijd van 147,48. Monaco Aces, Niklaus Schurtenberg (SUI) & Francisco José Mesquita Musa (BRA), eindigden met vier strafpunten op de vierde plaats, gevolgd door Prague Lions' Pieter Devos (BEL) & Fernando Martinez Sommer (MEX) die eveneens op een totaal van vier komen te staan.

Tussentijds resultaat GCL




TOP VIJF

  1. Eduardo Pereira De Menezes (BRA) - H5 Chaganus (v. Chacco-Blue)
  2. Eduardo Alvarez Aznar (ESP) - D'Orient Batilly (v. Numero Uno)
  3. Katrin Eckermann (GER) - Cala Mandia (v. Capistrano)
  4. Philipp Schulze Topphoff (GER) - Clemens de La Lande (v. Comme Il Faut)
  5. Christian Kukuk (GER) - Mumbai (v. Diamant de Semilly)

Global Champions League TOP VIJF

  1. Riesenbeck International - Philippe Schulze Topphoff (GER) & Christian Kukuk (GER) 
  2. Madrid in Motion - Laura Kraut (USA) & Eduardo Alvarez Aznar (ESP) 
  3. Paris Panthers - Jur Vrieling (NED) & Gregory Wathelet (BEL)
  4. Monaco Aces - Niklaus Schurtenberg (SUI) & Francisco José Mesquita Musa (BRA)
  5. Prague Lions - Pieter Devos (BEL) & Fernando Martinez Sommer (MEX)