Valentin Marcotte en Danny Van Es regeren bij het Azelhof

Valentin Marcotte en Danny Van Es regeren bij het Azelhof

Op het Azelhof in Lier komen deze week de nationale springruiters aan de start in de GOLD rubriek. Gisteren hield Valentin Marcotte de concurrentie achter zich in de 1.40m hoofdrubriek. Marcotte won met Chippo Z (Chippendale Z). 

In het zadel van de schimmel verwees de Belg, Emma Stoker met Cornetboy (Cornet's Stern) naar de tweede plaats. Fabio Rodriguez volgde op de derde plaats in het zadel van Olivia Hero Z.

Net buiten het podium sprong Anthony Wellens met Kapitano naar de vierde plek. De top vijf werd afgewerkt door Ea Stoker met de For Pleasure-zoon, Kentucky van 't Ruytershof.

Danny Van Es opnieuw vooraan

Eerder hield Danny Van Es, Equteam-amazone,  Audrey de Bock van de winst. In de 1.30m proef won Van Es met Hamilton (Contact vd Heffinck) in 25,17 seconden. Ook Audrey De Bock en Miu Miu van Overis (Inshallah de Muze) hielden de chrono onder de 26 seconden. Het duo werd opgevolgd door Steve Auwers met Incredible (Zirocco Blue).

Net buiten het podium stelde Thierry Goffinet zich op op de vierde plaats Goffinet en Contache Blue (Alezane) werden opgevolgd door Isabel De Rijcker met Judy-An van het Herdershof.

Ook in de 1.20m proef regeerde Danny Van Es. De Vlaams-Brabantse springruiter nam er het volledig podium voor zich. Van Es won met Noor-C (Bisquet Balou vd Mispelaere) en volgde met Zico V en Hamilton.