Top tien voor Gilles Tomas in openingsrubriek Praag

Top tien voor Gilles Tomas in openingsrubriek Praag
Zonet werd de competitie in Praag afgetrapt met de eerste ronde van de GCL of Prague, een rubriek over 1.45m hoogte. Voor Gilles Thomas was dit meteen een schot in de roos, nadat hij met Calleryama (Casall) een schitterend foutloos parcours aflegde dat hem een achtste plek opleverde.

Het 1.45m hoge basisparcours dat meteen op tijd werd verreden werd uiteindelijk het snelst en zonder fouten afgelegd door de Tsjech Ales Opatrny. In het zadel van Forewer (Caruso 279) klokte hij af op 56.24 seconden, bijna vier seconden sneller dan zijn achtervolgers. Denis Lynch nam in 60.05 seconden het zilver voor zijn rekening op de rug van de 10-jarige hengst Cornets Iberio (Cornet Obolensky), voor de Nederlander Jur Vrieling met Griffin van de Heffinck (Casteline van de Helle).

Net buiten het podium plaatste Samuel Hutton zich op Casablanca-H (Conteur) in een tijd van 60.63 seconden als vierde, gevolgd door de Zweedse Linda Heed in het zadel van Heartcore L (Heartbeat).

Onze landgenoot Gilles Thomas stuurde de 12-jarige Calleryama (Casall) eveneens volledig foutloos door het parcours, en sprong met een chrono van 62.66 seconden naar de achtste plaats.

Vind de volledige uitslag hier.

Photo: © Tomas Holcbecher for Equnews