Dubbele top tien voor Constant van Paesschen in Youngster Tour Vilamoura

Dubbele top tien voor Constant van Paesschen in Youngster Tour Vilamoura

In het Portugese Vilamoura kon Thierry Goffinet zijn stempel drukken in de Youngster Tour. Op Dratinny Z sprong de Belg zich een weg naar het podium. Constant van Paesschen gaf ook zijn visitekaartje af in twee rubrieken.

Het 1.20m hoge parcours werd door veertien zesjarige paarden zonder fouten afgewerkt. Ook Thierry Goffinet kon het droog houden in het zadel van Dratinny Z. Met de dochter van Dominator 2000 Z werd de Belgische ruiter tweede. Het brons was voor de Zangersheide ingeschreven Cisca Von Rotheck Z (Cicero Z). Op één stond Basile Bettendorf. Hij reed een fokproduct van de familie, Cousy du Gibet (Carleyle) naar de winst. 

Binnen de top tien scoorde Constant van Paeeschen de achtste plaats met Chastain MS, een hengst van Casall ASK uit de stallen van Nicole Struye. Na hen op negen kwam de Zangersheide hengst Chacoons Gisa Blue Z van Glen Nielsen. De top tien werd besloten door Lovely Rose de Bellignies, een sBs merrie van Emerald van 't Ruytershof gefokt door Caroline Michez. Door dezelfde amazone werd de BWP merrie Rhumba Jw-van de Moerhoeve (di Cantero van ter Hulst Z) naar elf gestuurd.

Resultaten

Een rubriek later was het de beurt aan de 7-jarigen. Hier zorgde van Paesschen opnieuw voor een top tien-notering. Dit keer kon hij Lord Pleasure C, een hengst van For Pleasure foutloos houden in het 1.30m hoge parcours en werd tiende. 

Voor hen stonden maar liefst vier Zangersheide-paarden. Op zes kwam de ruin Amigo van het Gerendal Z (Aganix du Seigneur) van de familie Verhey - Stal Gerendal gevolgd door Kenia Heureka Z (Kassander van 't Roosakker). Berlouke AI Z (Berlin) volgde op acht voor Arizona d'Ive Z (Arezzo VDL), uit de stallen van Isabelle Van Eeckhout.