Thibeau Spits schittert in top 10 van hoofdnummer Helsinki

Thibeau Spits schittert in top 10 van hoofdnummer Helsinki

In Helsinki komt de dag ook stilaan op zijn einde. Zonet zorgde de 5* 1.45m Longines Rankingproef voor het absolute hoogtepunt, waarbij Thibeau Spits naar een schitterend top tien resultaat sprong op de rug van de BWP gefokte Juragold Bormes (Contact van de Heffinck). Olivier Robert haalde samen met Vangog du Mas Garnier (Cornet Obolensky) de overwinning binnen.

De Fransman Olivier Robert stopte met Vangog du Mas Garnier de chrono op 56.25 seconden, wat de winst opleverde. Ruim dertig honderdsten na Robert greep Marlon Modolo Zanotelli in het zadel van de BWP hengst Grand Slam VDL (Cardento 933) het zilver. Met een haast even groot verschil volgde Kevin Staut op Havanabalia Grand Moustier Z D (Hoegie van't Bergske) als derde op het podium.

De top vijf werd vervolledigd met Angelica Augustsson Zanotelli en Nintender Star (Nintender) als vierde, voor de Est Paul-Richard Argus met Jay-Z Bee (Johnson Tn).

Binnen de top tien had ook Thibeau Spits met onder het zadel Juragold Bormes prijs. Het duo sprong dubbel nul in een tijd van 59.14 seconden, en streek zo een achtste plaats op.

Vind de volledige uitslag hier.