Thibeau Spits laat vader Patrik 'poepje ruiken' op Jumping Zellaer

Thibeau Spits laat vader Patrik 'poepje ruiken' op Jumping Zellaer

Terwijl zijn voormalige troef, Jacobien Dwerse Hagen met Jos Verlooy in de Grand Prix van Brussel reed, sprong Thibeau Spits naar de Grand Prix winst op Jumping Zellaer. De regionale Grand Prix werd een familie feest voor vader en zoon Patrik en Thibeau Spits.

Na een barrage met zes werkten vier combinaties het verkort parcours foutloos af. Thibeau Spits snelde daarbij naar de winst in het zadel van Javanna van de Torrefreef (Wandord vd Mispelaere). Het paar hield als enige de chrono onder de 40 seconden en bleef zo voor op Paul Scheirs met Haridol S.P. (Concorde van de Helle).

De volledige top vijf werd verder ingenomen door Patrik en Thibeau  Spits. Patrik sprong naar de derde plek met Donna vd Mereyt Z (Didas de l'Esperence) en haalde ook de vijfde plaats met Caprice De Fervac onder het zadel. Net buiten het podium strandde Thibeau Spits eveneens op de vierde plek op de rug van Cristalia De Ravel.

Ook op zaterdag hield Thibeau Spits de concurrentie achter zich in de 1.25m hoofdrubriek. Ditmaal op de rug van Classic Touch Dh (Casall ASK). Slechts twee duo's hielden het foutloos. Spits bleef daarbij voor op Steve Auwers die het podium afwerkte. Auwers volgde op de tweede plaats met Guantanamo van de Steenbeek. De Antwerpse springruiter volgde zichzelf op in het zadel van Kanselier vd Zwartbleshoeve.

Op vrijdag wist Steve Auwers de hoofdwinst op zijn naam te schrijven. Samen met zijn vertrouwde Extre M bleef hij Paul Scheirs voor. Scheirs volgde op de tweede plaats met Kashko d'Idole SP en op plaats drie in het zadel van MAnon van Duitschoolhof.

F. D. Houben