Thibeau Spits besluit op magnifieke wijze de LGCT Grote Prijs in Miami

Thibeau Spits besluit op magnifieke wijze de LGCT Grote Prijs in Miami

De LGCT van Miami Beach werd, op een CSI2* proef na, besloten met de CSI5* 1.60m Grote Prijs. Thibeau Spits was opnieuw een van de opvallende figuren in deze rubriek en besloot een succesvolle week binnen de top tien. 

Slechts negen van de net geen veertig combinaties konden het 1.60m hoge parcours ontworpen door C.D. Peter Grant zonder fouten afwerken. Thibeau Spits was in het zadel van Calvino II de Nyze Z (Calvaro FC) een van hen en kwam in het begin van de barrage aan de start. Na deze slotfase werkte 23-jarige ruiter op de 10-jarige Zangersheide hengst af met een negende plaats. 


ONTDEK HIER DE REACTIE VAN HET THUISFRONT NA ZIJN FOUTLOZE OMLOOP


De onbetwistbare winnaar was Michael Duffy (IRL). De Ier was de enige om op de rug van Claptonn Mouche (Conrad) zonder fouten de eindmeet te bereiken en had daarbij een tijd van 43,60s. Max Kühner (AUT) had in combinatie met EIC Cooley Jump the Q (Pacino) de snelste tijd, zijnde 41,59s maar een springfout liet hen genoegen nemen met de tweede plaats. Het podium werd afgewerkt door Frankrijk's Julien Anquetin (FRA) die Blood Diamond du Pont (Diamant de Semilly) in 42,14s over de finish stuurde maar ook een balk in het zand aangerekend kreeg. 

Eduardo Alvarez Aznar (ESP) was met 43,39s op de klok ook nog sneller dan het winnaarsduo Rokfeller de Pleville Bois Margot (L'Arc de Triomphe) maar besloot op vier. De top vijf werd besloten door Malin Baryard-Johnsson (SWE) en H&m Indiana (Kashmir van Schuttershof). 

Resultaten


Michael Duffy, de kampioen van Miami Beach, worstelde om de diepte van zijn gevoelens te verwoorden na jaren van toewijding. Hij erkende de uitdagingen die hij heeft overwonnen en de intense inspanning die hij heeft geleverd in zijn streven. Duffy prees zijn paard, Clapton, en erkende het opmerkelijke talent van het dier, waarbij hij eeuwige dankbaarheid uitte voor de kans om zo'n prachtig dier te mogen berijden.

Vooruitkijkend deelde Duffy zijn langgekoesterde doel om de toprijders na te bootsen die hij de afgelopen tien jaar heeft bewonderd. Zijn focus is gericht op vooruitgang richting de playoffs in Riyadh. De toewijding en steun achter de schermen werden niet over het hoofd gezien door Duffy, die de steun van zijn team en eigenaren erkende, evenals de blijvende herinnering aan een dierbare vriend die vele jaren geleden bij een tragisch ongeval is omgekomen, aan wie hij zijn recente overwinning heeft opgedragen. Duffy verwees ook naar de aankomende uitdaging in Mexico, waar hij van plan is om donderdag deel te nemen, waarbij hij het belang benadrukte van rust en herstel voor zowel zichzelf als zijn paarden.

Max Kühner reflecteerde op het evenement en merkte op de uitzonderlijke snelheid van zijn paard, Cooley, waarbij hij het potentieel voor overwinning in een klasse als deze benadrukte. Ondanks een kleine hapering tijdens de ronde, benadrukte Kühner de gevoeligheid van zijn paard en legde uit dat een scherpe bocht leidde tot de fout, die Cooley mogelijk zal onthouden voor toekomstige ritten.

Julien Anquetin beleefde een opwindende primeur in Amerika door voor de eerste keer op het podium te staan. Reflecterend op zijn prestatie, maakte hij humoristisch melding van het feit dat zijn paard meestal foutloos is, hoewel niet altijd in de spannende momenten van de finale ronde. Uitdrukking gevend aan zijn blijdschap en emotie, deelde Anquetin mee: "Ik ben ongelooflijk blij."