Thibault Philippaerts en Pompidou van het Kuilenhof stralen in GP-kwalificatie van Gorla Minore

Thibault Philippaerts en Pompidou van het Kuilenhof stralen in GP-kwalificatie van Gorla Minore

In het Italiaanse Gorla Minore komen deze week de springruiters voor de Longines EEF Nations Cup aan de start! Op donderdag werden twee reguliere rubrieken afgewerkt, wat eerder al winst opleverde voor Jules van Hoydonck. Thibault Philippaerts voegde daar later nog een Belgische topnotering aan toe en werd vijfde in het zadel van Pompidou van het Kuilenhof

Met de 9-jarige zoon van Kannan werkte Philippaerts het 1.45m hoge parcours van de driesterren concours vlekkeloos af en stuurde het fokproduct van de familie Maesen naar de vijfde plaats. Celine Schoonbroodt - de Azevedo nam de zevende plaats voor haar rekening aan boord van Jacarta Equigenne (Lord Z). Op negen zagen we Maxime Harmegnies op Playboy des Frimonts (Paloubet du Chateau). 

De winst was voor Giacomo Casadei die voor eigen publiek de 11-jarige Lord Fauntleroy-zoon Let's Go FZ naar de snelste rit stuurde. Voor Barbara Schnieper en Toronto Raptor (Totilas) werd een chrono van 3,5 seconden meer genoteerd waardoor de Zwitserse tweede werd. Het brons kwam om de nek van Omar Abdul Aziz Al Marzooqi op de rug van Chacco Bay (Chaccato).

Resultaten