Thibault De Waele start Gouden Laars met hoofdwinst

Thibault De Waele start Gouden Laars met hoofdwinst

Afgelopen weekend werd het nieuwe seizoen van de Gouden Laars gestart. In Loenhout sprong Thibault de Waele meteen naar de hoofdwinst bij de pony's. De Waele sprong met Regina-Drum van het Juxschot (Kantje's Fahran) naar de winst in de 1.20m rubriek.

Samen met de merrie, uit de fokkerij van Jan, Constant & Els Vermeiren bleef De Waele nipt voor op Laurence Declercq met Harmonie Du Levant (Uhland d'Aven). Kirsten Franken en Magic Lady vd Ossenhoek (Monasheide Brent) vervolledigden de top drie.

Vier combinaties kwalificeerden zich voor de barrage. Margot Debussche strandde uiteindelijk op de vierde plek met Vasco Optimus (Goliath van de Groeneweg). Samen met de sBs-hengst bleef Debussche voor op Vinz de Weerdt met Tintin Van den Kievit (Magic Cornflakes).

Eerder won Kirsten Franken de 1.10m pony proef. Franken en de achtjarige BWP-merrie, Ulrike de l'Escaut (Kadans van de Groenheuvel) bleven in deze proef ruim voor op Florian van Bylen en Jerry. Caitlin Compernolle vervolledigde de top drie met Mayday van de Goorhoeve.

In de 1.00m schreef Pytha Noël de winst op naam. Samen met Berlin des Iliers (Idefix du Villon) bleef Noël nipt voor op Julie de Brone met Inneke van het Voorbos (Top Natrio). Marie-Lynn Heuring vervolledigde de top drie met Hassing's Spirit (Fs Champion de Luxe).

Alle uitslagen