Stijn Craessaerts en Jeroen Van Damme regeren in Zoutleeuw

Stijn Craessaerts en Jeroen Van Damme regeren in Zoutleeuw

Afgelopen weekend heeft Stijn Craessaerts de concurrentie ruim achter zich gehouden in Zoutleeuw.  Op de LRV wedstrijd bij de familie Vanhees, familie Vanderstukken-Gillet en Gamilie Willems won Craessaerts de klasse Zwaar in het zadel van Hamira van het Roelhof (Cicero Z Van Paemel).

Het duo klokte foutloos af in 51,99 seconden en bleef zo ongeveer een seconde voor op Ben Thiry met Kadee van St-Rockes Kapelle. Sus Dirickx vervolledigde het podium met Juju Uit de Melle. Ben Thiry volgde op ook op de vierde plek met Casper de Saint'A.

Enkel deze vier duo's werkten de barrage foutloos af. De top vijf werd vervolledigd door Inge Pieck met onder het zadel Falko von Rocherath.

Geen klasse Z-winst, maar wel een M-winst voor de Vlaams Brabantse springruiter, Jeroen Van Damme. Van Damme regeerde met ruim zes seconden voorsprong in de klasse M. Op de rug van Night Star vd (I Am Moerhoeve's Star)  was de springruiter sneller dan lokale amazone, Lore Jenne met My First Lady van 't Gelutt. Hannelore Haijen werkte het podium af met vier punten in het zadel van Baccardi van het Roelhof.

De klasse Licht kwam op naam van Ferdy Buckinx met Hianka.