Sterke Belgische equipe richting LGCT Mexico

Sterke Belgische equipe richting LGCT Mexico

De gerenommeerde Longines Global Champions Tour van Mexico staat op het punt om het publiek te betoveren van 11 tot 14 april, als de derde etappe van het geëerde circuit van 2024. Als exclusieve Latijns-Amerikaanse gastheer verwelkomt Mexico dit opwindende evenement, waarbij Campo Marte opnieuw in de schijnwerpers staat in de mondiale paardensportarena.

Internationaal befaamde ruiters komen samen in Mexico-Stad, klaar om de uitdagingen aan te gaan op een hoogte van 2.250 meter, naast 's werelds beste paarden. De anticipatie is hoog nu het podium is gezet voor een opwindende vertoning van atletiek en entertainment, die belooft het enthousiaste publiek te vermaken.

Dit prestigieuze evenement zal meer dan 150 ruiters uit 21 landen presenteren, waaronder tweevoudig LGCT-kampioen Edwina Tops-Alexander, drievoudig LGCT-kampioen Ben Maher en winnaar van de LGCT Grand Prix van Miami Beach vorige week, Michael Duffy. Ook bekende namen zoals Daniel Deusser, Christian Ahlmann, Malin Baryard-Johnsson, Denis Lynch, Lorenzo de Luca en Maikel van der Vleuten zullen aanwezig zijn.

Mexico wordt vertegenwoordigd in de CSI5* door gewaardeerde ruiters, waaronder Fernando Martinez Sommer, Carlos Hank Guerreiro, Nicolas Pizarro, Patricio Pasquel en vele anderen.

Terwijl de strijd om het kampioenschap opwarmt, met zes van de top tien ruiters aanwezig, belooft de competitie intens te worden. Leidende ruiter Eduardo Alvarez Aznar streeft ernaar zijn positie aan de top te behouden, maar wordt nauwlettend in de gaten gehouden door Max Kühner, die slechts één punt achter hem staat.

Aznar vertelde aan GCTV toen hij vorige week in Miami Beach werd uitgeroepen tot de nieuwe leider van het LGCT-kampioenschap: "Mijn oude paard Rockefeller, die ik bij me heb voor Miami en Mexico, is 19 jaar oud en dit zal waarschijnlijk zijn laatste seizoen zijn, dus het kampioenschap betekent echt veel voor mij."

Met het zicht op het derde gouden ticket voor de felbegeerde Longines Global Champions Tour Super Grand Prix, zijn de deelnemers zich bewust van het belang van een sterke start van het seizoen.

Bekijk hier de volledige deelnemerslijst



Bron: Persbericht
F. ©: LGCT