Simon Prouvé wint 1.45m small Grand Prix Zoutleeuw

Simon Prouvé wint 1.45m small Grand Prix Zoutleeuw

Voor de tweede week op rij wordt er nationaal gesprongen bij de familie Prouvé in Zoutleeuw. Deze week staat de Diamond League op het programma. Op vrijdag domineerde de familie Prouvé de ranking van de 1.45m kleine Grote Prijs. Simon Prouvé won daarbij met zijn eigen Final Touch de Tiji

Na een barrage met dertien wist Simon Prouvé de snelste chrono neer te zetten in het zadel van de achtjarige Don't Touch de Tiji Hero-zoon, Final Touch de Tiji. Samen met de AES-ruin bleef hij ongeveer één seconde voor op broer, Tim Prouvé en Ackila DV Z (Aktion Pur Z). Op de derde plaats strandde Nick Verlies in het zadel van de negenjarige Cador-zoon, Bajrang.

Samen met de AES-gekeurde hengst verwees Verlies, Sam Polleunis met de BWP-ruin, Lancelot P (Namelus R) naar de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Dries Dekkers en Kalesco (Kannan).

Eerder hield Koen De Waele, Thomas Mertens van de winst in de 1.35m rubriek. De Waele bleef als enige foutloos onder de 27 seconden met zijn eigen gefokte, Simply Magic KDW Z. Samen met de 11-jarige Scendix-zoon bleef de Oost-Vlaming Thomas Mertens voor, die de tweede en derde plaats op naam schreef. Mertens volgde met Danton van het Eelshof (Dallas VDL) op twee en Cadeau de Bo Z (Connor) op drie.

De 1.25m proef kwam op naam van Jules Stevens en de 11-jarige Herusa S. Lola De Braekeleer volgde met Mozine de la Pomm (Norton d'Eole) voor Michael Vreys en Extra z (L.b. Eagle Eye).

Alle resultaten