Sam Polleunis wint Diamond League GP in Zoutleeuw

Sam Polleunis wint Diamond League GP in Zoutleeuw

Na een barrage met vijf combinaties was het Sam Polleunis die op zondag de 1.45m Grand Prix op naam schreef. Polleunis sprong naar de winst in de Diamond League Grand Prix met de 11-jarige zoon van Namelus-R, Lacelot P.

Op minder dan een seconde verschil volgde Nico Baerts op de tweede plaats. Samen met Mowgli du Sasiana (Emerald) bleef de Limburger, Nicolas Dehertoghe met Excellium Van 't Palmenhof (Kashmir van Schuttershof) voor. 

De snelste chrono kwam op naam van de Oost-Vlaming, Bart Clarys. Clarys was vier seconden sneller dan het winnende duo. In het zadel van Geste Van de Vihta (Zirocco Blue VDL) tikte de springruiter één balk uit de lepels en strandde zo op de vierde plaats. Ivan Dalton vervolledigde de top vijf op de rug van Ex Ranger HH Z (Echo van 't Spieveld).

Bart Clarys en Florence de Radigues schitteren

Eerder won Bart Clarys wel de 1.35m proef. Samen met Oxygene du Marais DD (Kannan) bleef Clarys ruim één seconde voor op Mateu Estrat en de SF-ruin, Class uno du Figuier (Numero Uno). Dries Dekkers werkte het podium af in deze proef met zijn vertrouwde hengst, D&J Havanna (Griseldi).

De door Haras de Laubry getrainde, Florence de Radigues won de 1.25m proef. Het volledig podium strandde in deze proef op minder dan één seconde van elkaar. In het zadel van Kiss Me DV (Ustinov) bleef De Radigues, Elodie Guillaume met Forest Gum Db (Non Stop) voor. NEtte Clerckx vervolledigde de top drie in het zadel van Cataluna Vdh Z (Crown Z).

Alle resultaten