Sam Polleunis ijzersterk in zware 2* Grote Prijs van Lummen

Sam Polleunis ijzersterk in zware 2* Grote Prijs van Lummen

In Lummen had de Grote Prijs van de 2* competitie net geen Belgische winnaar. Sam Polleunis reed knap naar het zilver en was de Belgische sterkhouder.

Slechts twee van de 52 combinaties konden in Lummen alle balken in de lepels laten van de 1.45m hoge Grote Prijs. Het werd een korte barrage met enkel Sam Polleunis en de Amerikaan Michael Hughes aan de start. Polleunis had opnieuw succesvol Lancelot P (v. Namelus-R) gezadeld! Het duo was op geen fout te betrappen en sprong zich een weg naar de barrage, waar ze enkel Michael Hughes als concurrentie hadden. De Amerikaan zat in het zadel van Calinka de Boyer (v. L'Arc de Triomphe) en was precies drie seconde sneller dan Polleunis in de barrage, waarmee ze goed waren voor het goud. Polleunis hield de Belgische eer hoog en nam het zilver voor z'n rekening. De Oostenrijkse Felix Koller sprong naar het brons met Cascadello's Boy (v. Cascadello), zij hadden slechts twee tijdsfouten. 

Thomas Mertens was met Mowgli du Sasiana (v. Emerald) de snelste vierpunter en kwam zo op vier, gevolgd door Kim Thiry en Chayne Z (v. Clarissimo Z) die vijfde werden. 

Volledige uitslag