Ruben Houben en Chardonnay van Visa Versa Z scoren sterk!

Ruben Houben en Chardonnay van Visa Versa Z scoren sterk!

LRV Orsmaal beleefde een druk verlengd weekend. Op Hemelvaartsdag (donderdag), zaterdag en zondag organiseerde de Brabantse LRV-vereniging in het Woutershof, een wedstrijd in het kader van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden.

Op donderdag sprongen achttien van de 79 zesjarigen dubbel foutloos. Zeven bleven foutloos. De snelste van die zeven barragekandidaten, was Chardonnay van Visa Versa Z (Cicero Z x Darco) onder het zadel van haar fokker Ruben Houben (LRV Guigoven). Plaats twee was voor Nick Bossaerts (LRV Broechem) met Reykjavik Odeveld (Bamako de Muze x Querlybet Hero). Deze Reykjavik Odeveld is een fokproduct van Joris De Brabander en Stal Odeveld van de familie Van de Vijver.  Axelle Claessens (LRV Boutersem) reed haar zelfgefokte Rhapsodie van het Meierhof (Bamako de Muze x Clinton) naar de derde plaats, voor Ive Tonet met Gancio van ’t Smisveld Z (v. Nabab de Reve).  Jeroen Geerts (LRV Sint Lenaarts) reed Rannan VH (v. Vannan) naar plaats vijf, voor Lore Janssens (LRV Opwijk) met Rex van den Dries (v. Kannan) en Ona Corthauts (LRV Orsmaal) met Qupido de Leau Z (v. Quasimodo Z).  

Paul Scheirs en Ramiero van ’t Merodehof op zondag

Op zondag sprongen elf combinaties naar de barrage van de zesjarige springpaarden, na twee foutloze omlopen. Vier combinaties bleven foutloos. Paul Scheirs (LRV Booischot Pijpelheide) reed Ramiero van ’t Merodehof (Maestro vd Bisschop x VDL Corland) naar een eerste plaats.  Ruben Houben,  reed Rock Diamant HR (Diamant de Semilly x Quidam de Revel) naar een tweede plaats. Nationaal Indoorkampioen Jorich Spits (LRV Merksplas) was ook weer van de partij in de barrage met zijn door Laurent Spits gefokte, Remember S (Cascadello x Nabab de Reve).  Hij reed naar plaats drie, voor zijn clubgenoot Louis Wauters (LRV Merksplas) met Ronnie Flex Castanoo (Arezzo-VDL x Kannan – f: Gerd Wauters). Ruben Houben maakte de top-vijf compleet met de winnaar van donderdag, Chardonnay van Visa Versa Z (v. Cicero Z).


bron: LRV.be