Roy van Beek en Diamant de Roofs-H triomferen in Gorla Minore

Roy van Beek en Diamant de Roofs-H triomferen in Gorla Minore

Roy van Beek is aan een uiterst succesvolle week bezig in Gorla Minore. De Belgische ruiter voegde op zaterdag de hoofdprijs van de Youngster Tour toe aan zijn palmares. 

Met de 7-jarige Diamant de Roofs - H, een zoon van Diamant de Quidam - H was de 22-jarige Belg goed voor de overwinning bij de jonge paarden. Met een comfortabele voorsprong bleef het duo voor op Michal Kazmierczak, die de Belgisch gefokte Roi van't Hoog Hemelrijk, een hengst van Comme il Faut, onder het zadel had. Ook het brons had een Belgisch tintje met de sBs-zoon van Emerald, Laps Cool op drie onder de Fransman Paul Delforge. 

Eerder had van Beek een andere nakomeling van Diamant de Quidam - H-nakomeling onder het zadel en werd met de 6-jarige Diamant of Dakota - H twaalfde. 

De Belgische Calviska de La Falize Z, een Zangersheide dochter van Calvados Z schreef met Camilla Rossi de 1.15m proef op naam. Op drie volgde Dakar van de Start Z (Dieu Merci van T&L) voor de BWP merrie Priceless VM (Eiskönig). De hengst Airco de L'Esprit Z (Air Jordan Alpha Z) won met de Zweed Marcus Westergren de 1.40m rubriek. 

Resultaten