Robin Vermeir domineert het podium in finale Ponycriterium

Robin Vermeir domineert het podium in finale Ponycriterium

Afgelopen weekend vond op de pistes van Bomaco de finale van het Ponycriterium 2023-2024 plaats. Na een spannend seizoen kon in de hoofdrubriek Robin Vermeir zich op één en twee plaatsen. 

Robin Vermeir was met afstand de hoofdwinnares van het weekend. Met haar pony Kristal Sparkle van Begeveld (Ponyhoeve Bright Sparkle) was de dochter van internationaal springruiter Wilm Vemeir de beste in de 1.20m hoofdrubriek. Daarnaast nam de 14-jarige amazone ook het zilver mee naar huis in het zadel van Ottawa v/h Verbrandgoed (Cadet). De derde en laatste beker werd omgehangen bij Kirsten Franken. In combinatie met 9-jarige Magic Lady v/d Ossenhoek (Lomansheide Brent) vervolledigde zij het girlpower-podium. 


Franken mocht dan weer in de 1.10m rubriek op het hoogste schavot plaatsnemen en zegevierde met de 8-jarige Ulrike de L'Escaut (Kadans van de Groenheuvel). Ook hier domineerde het vrouwelijk geslacht met zilver voor Elise Van Regenmortel op Orchid's Mila (Cestanii of Orchid) gevolgd door Lenthe Willems die het brons greep met Calvaro. 


De hoogste ereplaats in de 1m-rubriek was voor Julie De Brone en Inneke van het Voorbos (Top Natrio). Lio De Raedemaeker stuurde Copper Glow naar het zilver,voor Fran Faes en Oblesse was er het brons. 

Andere winnaars waren nog Florence Geenen (Melodie van de Vondelhoeve) Siebe Ceuppens (Salty), Tesse Vandewinkel (Bluebell van 't Dalihof), Finne Van Dooren (Welnys van Blommerschot) en Henri Iliaens (Bieber). 

Hart onder de riem voor Jean Jacques Mathijs, toekomst Ponycriterium nog onduidelijk

Bij de organisatie van het Ponycriterium werd de gezondheid van Jean Jacques, bezieler van het ganse gebeuren, ook onder het licht gebracht. Vele deelnemers en bezoekers hadden hem alvast in gedachten.

"De bezorgde vragen over de gezondheid van Jean Jacques die we zaterdag kregen waren hartverwarmend en tonen dat het Ponycriterium en Jean Jacques onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wie Jean Jacques in zijn revalidatie wil motiveren en voor hem wil supporteren (zoals hij altijd voor de jeugd supportert) kan hem een kaartje sturen via het adres van zijn zoon Frank: Sint Rumoldusstraat 78 in 3890 Gingelom."
"We weten niet wat de toekomst voor het Ponycriterium in petto heeft maar hou vanaf halverwege de zomer zeker deze website en de Facebookpagina in het oog: zodra er duidelijkheid is zal je het daar kunnen lezen."




F. ©: Ponycriterium