Rik Nauta start met winst in het Azelhof

Rik Nauta start met winst in het Azelhof

Het Azelhof opende op zondag meteen met een tweesterren rubriek waar op het einde de Brabançonne weerklonk voor Rik Nauta met Limestone Grey (v. Try-Time). 

In deze proef verreden over twee fasen was Rik Nauta de snelste en reed in het zadel van Limestone Grey (v. Try-Time) de concurrentie met één seconde verschil van zich af. Pierre Procureur reed met Foxtrot du Loir (v. Quintus) naar de vierde plaats. In de top tien noteren we nog een zevende plaats voor Arnaud Gaublomme met Tourelle Cover Z (v. Toulon) maar ook op tien vinden we Gaublomme terug met Un Diamant Ress Z (v. Ultimo). Voor Anthony Wellens op Piaf de Wulf Selection (v. Richebourg D'10) was de achtste plaats de uitslag. 

In de top drie stond Jason Foley (IRL) op twee met Lady Angeles (v. Los Angeles) gevolgd door Viktor Edvinsson en Eliwood du Fresne. 

Volledige uitslag

Aansluitend volgde een éénsterren rubriek over 1.10m waarbij de overwinning opnieuw in België bleef en in de handen van Noeh Orak kwam. In het zadel van Governor Dk Z (v. Glasgow vh Merelsnest) liet het duo de concurrentie op maar liefst drie en een halve-seconde afstand. Charlotte Berghmans reed So Easy Kdw Z (v. Hunters Scendro) naar de vierde plaats. Nathalie Roete kwam op zes met Atina Du Temple voor Juliette Berghmans op D Day de Lison Z (v. Darco). 

Volledige uitslag

Na de proef over 1.10m werden de hindernissen verhoogd tot op 1.20m voor de volgende CSI1*. Hebe De Maeyer reed een vliegensvlugge ronde op All In One B (v. Dobel's Araconit) en liet geen ruimte meer voor verbetering. Jan Vermeiren kwam met zijn Luna van de Neerheide (v. Le Blue Diamand van 't Ruytershof) het dichtst in de buurt van de winnende tijd maar had nog steeds bijna vier seconden meer op de klok. Yan Adrien Yace (FRA) doorbrak de Belgische uitslagen en greep het brons op Camblin Miami (v. Ars Vivendi). Anke De Breucker kwam op vier met Othello van 't Klavertje Vier (v. Vigo d'Arsouilles) voor Toon Maes en Chatman Girl Z (v. Chatman). 

Volledige uitslag