Pieter Devos: "Ik heb een geweldig seizoen te danken aan Toupie ..."

Pieter Devos: "Ik heb een geweldig seizoen te danken aan Toupie ..."

Afgelopen week trok Pieter Devos vol goede moed naar de 5* Wereldbeker manche in La Coruña. Hij nam hiervoor zijn trouwe viervoeter Claire Z mee, en rekende ook op een nieuwer talent, Nascar van 't Siamshof, om er zijn klasse op het hoogste niveau te tonen. Wie hij niet meenam was de topper Mom's Toupie de la Roque, die naar eigen zeggen het jaar van Devos heeft gemaakt. "Ik had allesbehalve verwacht zo'n goed seizoen te hebben, dus ik ben heel blij met de prestaties van Toupie."

Devos heeft tot nu toe al een heel goed seizoen achter de rug. Hij greep naar de winst in Londen, behaalde een podiumplaats in Cannes en Riyad, en sprong naar een tweede plaats in het algemeen klassement van de Longines Global Champions Tour. "Om zo'n prestaties te bereiking moet je op de lange termijn investeren in het rijden en managen van de paarden", vertelde Devos. "Ik denk dat ik dit jaar veel bereikt heb met Mom's Toupie de la Roque, een paard dat ik nu een jaar rijd ... Ze is een fantastische merrie en naar mijn mening zijn we heel snel een goede combinatie geworden op het hoogste niveau. Ze sprong dit jaar 5 Grote Prijzen in de Longines Global Champions Tour, dat is toch wel al een prestatie op zich en ik ben heel blij dat ik dat al bereikt heb."

Begin dit jaar had de ruiter nochtans minder hoop op een goed seizoen. "Dit jaar heb ik een beetje pech gehad met een van mijn toppaarden, Jadde vd Bisschop. Normaal gesproken zou ze naar het wereldkampioenschap gaan, maar dat kon uiteindelijk niet doorgaan omdat ze al een tijdje geblesseerd is. Bijzonder jammer want ze is één van mijn beste paarden, nummer 1 op dit moment." Mom´s Toupie de la Roque kreeg hierdoor deze grote taak in haar schoenen geschoven, en deed dit ook met glans. "Als je me in het begin van het jaar naar mijn verwachtingen dit seizoen had gevraagd, zou ik niet hebben durven denken zo'n goed seizoen te hebben, dus ik ben heel blij met de prestaties van Toupie."

bron: Oxer Sport / Equnews