Pieter Devos houdt vast aan top tien in tussenstand Wereldbeker, von Eckermann blijft nummer één

Pieter Devos houdt vast aan top tien in tussenstand Wereldbeker, von Eckermann blijft nummer één

Het Wereldbekerklassement Jumping werd na opnieuw een spannende competitie tussen 's werelds beste ruiters in Leipzig aangepast. Na de laatste wedstrijden staat de Zweed Henrik Von Eckermann fier bovenaan de lijst, gevolgd door de Britse Ben Maher en de Fransman Kevin Staut.

Henrik Von Eckermann (SWE) heeft tot nu toe al indruk gemaakt en zijn prestaties getuigen van een consistente vorm. De Zweedse ruiter lijkt vastberaden om zijn positie aan de top van het klassement te behouden en is misschien wel op weg naar een herhaling van vorig jaar met opnieuw winst in de Wereldbeker Finale.

Ben Maher (GBR) volgt op de tweede plaats met 72 punten en zal ongetwijfeld blijven strijden voor de hoogste positie in de komende wedstrijden. Op de derde plaats vinden we Kevin Staut (FRA). Hij komt dichterbij de top twee met een totaal van 70 punten achter zijn naam en zal hen ongetwijfeld het vuur aan de schenen blijven leggen. Max Kühner (AUT) staat momenteel op vier met 60 punten voor nadat hij in Basel goed wist te scoren. Peder Fredricson (SWE) zien we terug op plaats vijf met slechts twee punten minder dan Kühner. 

Belgische ruiters

België is goed vertegenwoordigd in het klassement, met twee ruiters die zich in de top 15 bevinden. Pieter Devos staat op de zevende plaats in het klassement, met enkele indrukwekkende prestaties achter de rug te hebben. Hij was in Basel de grote winnaar met MoM's Toupie de La Roque. 

Gregory Wathelet bevindt zich momenteel op de veertiende plaats in het klassement met 20 punten.

Bekijk hier het volledige klassement