Pieter de Brabandere regionaal kampioen bij de 7-jarigen

Pieter de Brabandere regionaal kampioen bij de 7-jarigen
Waregem stond afgelopen weekend voor een groot deel in het teken van de jonge paarden. Het kampioenschap voor de 4- tot en met 7-jarige paarden werd er immers dit weekend verreden. Bij de 7-jarige paarden reed Pieter de Brabandere naar de overwinning. Hij kon in het zadel van Ito van't Lozerhof Z (v. Incredible van de Caatshoeve) een foutloze barrage springen in 43,82 seconden. 

Hij bleef hiermee Christof Deraedt voor die met Scoop TD Z (v. Hunters Scendro) op de tweede plaats eindigde. Zij sprongen eveneens een foutloze ronde in 45,56 seconden. Enkel de top twee kon de nul over de hele lijn behouden. De snelste tijd kwam van Hendrik Denutte en Irtome van de Kranenburg (v. Kannan). Zij kregen één springfout achter hun naam en klokten af in 40,24 seconden.

Joy Demuynck (Kaffeeaulait Leeuwerikenhof Z) en Hendrik Denutte (Kenzo Quality Z) vervolledigden de top vijf.

6-jarigen

Bij de 6-jarige paarden was Gilles Nuytens de beste. Hij reed Prestige van het Kluizenbos (v. Halifax vh Kluizenbos) foutloos rond in 39,07 seconden. Sarah Verhamme en Kyra V namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden over de hele lijn de nul behouden en finishten in 40,52 seconden. Brian Vanhooren en Joline de Fremis (v. Boyfriend du Seigneur) vervolledigden de top drie. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en finishten in 42,83 seconden. 

Gilles Nuytens (Pipaline van't Zomerhof) en Louis Beeckman (Pleasure van de Dashoeve) namen de vierde en de vijfde plaats mee naar huis.

5-jarigen

Bij de 5-jarige paarden kroonde Leslie Goethals zich tot winnares. Zij reed L'Chaim Epona twee keer foutloos doorheen het parcours en stopte de chrono na 35,62 seconden. Pedro Nolasco en Chablis Ter Spelonck (v. Cicero Z van Paemel) eindigden op de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 36,07 seconden. Tom Camerlijnck nam het brons voor zijn rekening. Hij rekende op Quasibelle vd Barre Hoogte Z (v. Quasimodo vd Molendreef) om in 37,88 seconden een foutloze ronde te springen. 

Christof Deraedt (Secret Treasure) en Sander Logghe (Dtoy Toy vd Braembeier Z) vervolledigden de top vijf.

4-jarigen

Bij de 4-jarige paarden waren er zeven winnaars: Kjenta Theetaert (Labadoux van de Brieke), Marie Dekersgieter (Rozalie vd HOeve Klein Goed Te Gavers), Gilles Nuytens (Karan vd Heffinck Z), Brian Vanhooren (Quantum van het Speienhof), Charlotte Carron (Ruud Dc), Biot Capucine (Hastings des Flagues) en Helena Embo (Ricardo van het Kleitehof).

Klik hier voor alle resultaten