Pieter Clemens en Big Beauty Z starten met brons in Den Bosch

Pieter Clemens en Big Beauty Z starten met brons in Den Bosch
De kop is er af voor de 5* competitie van de Dutch Masters! In de 1.40m rubriek lieten de Belgen meteen van zich horen met onder andere een podiumplaats voor Pieter Clemens. 

De 10-jarige Big Beauty Z (Big Star JR K Z) leverde Clemens de derde plaats op in deze spannende rubriek. Met slechts 16 honderdsten moest het duo de wereld nummer één, Henrik von Eckermann, voorlaten. In het zadel van Hannah Zoe Quality (Casall) stuurde de Zweed naar de tweede plaats. Met zeventien honderdsten voorsprong was het Kevin Jochems die in het zadel van de 9-jarige Zangersheide merrie Looks Good de Liebri Z (Lector vd Bisschop) de winst op eigen bodem hield. 

"Natuurlijk verwacht je nooit op voorhand om te winnen, maar Looks Good is van nature een heel snel paard, springt vaak foutloos en is heel competitief ingesteld", vertelt Jochems na afloop. "Het was haar eerste keer op 5* niveau, dus voor ons is alles heel goed verlopen. Ik hoef haar nooit hard te rijden om vooraan te kunnen eindigen en dit keer was het goed genoeg voor de winst!"

Wat de week voor het duo nog zal brengen, moet de Nederlander nog even over nadenken: "Misschien dat we morgen het 1.30m starten om dan zondag opnieuw het 1.45m aan te vatten. Maar dat moet ik nog beslissen. Verder heb ik ook La Costa en Casillas vd Helle bij me. We gaan ons uiterste best doen om overal ons mannetje te staan."

De door Tal Milstein Stables gefokte Kentucky TMS Z (Kannan) klasseerde zich met Maikel van der Vleuten op vijf. Chuck Marienshof Z (Colestus) volgde met Lars Kersten op acht. Gregory Wathelet zorgde voor een Belgisch tintje op twaalf met Bond Jamesbond de Hay (Diamant de Semilly). Gudrun Patteet nam ook een foutloze start op Sea Coast Chica V.V. Z (Comme il Faut).

Resultaten