Peter Schollaert en Christophe Vanderhasselt regeren op het Azelhof

Peter Schollaert en Christophe Vanderhasselt regeren op het Azelhof

Afgelopen weekend werd er nationaal gesprongen op het Azelhof in Lier. In de 1.40m hoofdrubriek op zondag sprong Peter Schollaert naar de eindwinst. Na een barrage met zes hield Schollaert de concurrentie achter zich met Piedro von Hary Z (President).

Slechts twee combinaties wisten een foutloze herkansing te rijden. Schollaert en de President -nazaat bleven zo Manuel Thiry met U - Gameboy z (Ugano Sitte). De snelste chrono kwam op naam van Thibault Destrebecq met Fais Toi Belle Du Seigeur.

In het zadel van de Baltik Sitte merrie was Destrebecq ruim één seconde sneller dan Schollaert maar tikte één balk uit de lepels. Frantz Ducci volgde net buiten het podium met C Lena du Grand Champ. Emilie Stampfli vervolledigde de top vijf in het zadel van Vincent X.

Op zaterdag was het Christophe Vanderhasselt die de 1.40m hoofdproef won. Vanderhasselt reggeerde de rubriek met Cana van de Blom (Kashmir van Schuttershof). Alain Collette volgde op de tweede plek. In het zadel van Castres Van de Begijnakker (Coriano Z) bleef Collette Laure Smans met Beauty Black voor.

Net buiten het podium volgden Brenda Vermeiren (Karrabas van de Mishagen) en Philippe Vanderhasselt (Fenne) op een vierde en vijfde plek.

De 1.30m proef op zondag kwam op naam van Johnny Geussens die met Killer nipt voor bleef op Femke De Graaf. De Graaf volgde in het zadel van Joker van de La Rosteehoeve. Johnny Geusens strandde eveneens op de derde plek met Valino Z.

Alle resultaten