Paulien Schepers plaatst zich in top vijf van 1* Grote Prijs Peelbergen

Paulien Schepers plaatst zich in top vijf van 1* Grote Prijs Peelbergen

Zondag is dé Grand Prix dag van de week, en dus ook vandaag! We starten de dag met de 1* Grote Prijs bij Peelbergen, waar onze landgenote Paulien Schepers in het zadel van Corriere 3 (Corrado I) zonet naar een knappe klassering als vierde sprong.

Vanmiddag kwamen 33 deelnemers aan de start van deze kleine Grote Prijs. Een derde van hen wist het 1.35m hoge parcours zonder fouten te doorlopen, wat hen een plekje in de beslissende barrageronde opleverde. Enkel de top vijf slaagde er opnieuw in een knappe nulronde neer te zetten, waarvan de Duitse Antonia Ercken uiteindelijk de snelste ronde neerzette door op de rug van de KWPN merrie Falitha Sheila (Zambesi TN) de eindmeet in 31.75 seconden te doorkruisen. Een kleine halve seconde later finishten ook Johan Bergs en de 7-jarige Valencia CI Z (Vagabond de La Pomme) voor Nederland met een feilloos resultaat. De Colombiaan Nicolas Toro sloot de top drie af door de 11-jarige Holsteiner ruin Atomium L (Clarimo) in 32.47 seconden rond te sturen.

Net buiten het podium veroverde Paulien Schepers in het zadel van de 9-jarige schimmelhengst Corriere 3 een knappe vierde plek. Schepers stopte de tijd op 34.27 seconden, net twintig honderdsten voor de Finse Kia Vesterbacka en de 10-jarige Durette Z (d'Avo's Ducarlos).

Vind de volledige uitslag HIER.