Paris Vandousselaere volgt zichzelf op als kampioene bij WVUR

Paris Vandousselaere volgt zichzelf op als kampioene bij WVUR

Voor het tweede maal op rij kroonde Paris Vandousselaere zich tot winnares van het Kampioenschap van de WVUR, en hoe! De amazone kon net als vorig jaar als énige van al het hout afblijven over de ganse lijn. 

Vorig jaar won de amazone nog op de rug van de toen achtjarige Orchidee II van de Tombeele (v. I'm Special de Muze), dit jaar zette ze in op de tienjarige Saido vd Koutermolen Z. De zoon van Skill Z bleek een goede compagnon te zijn want onder Vandousselaere maakte hij als enige in geen enkele proef een fout. Iets wat Vandousselaere vorig jaar ook al kon flikken met Orchidee en nu dus opnieuw herhaalde met Saido. 

In de eerste manche op zaterdag bleef het duo foutloos over 1.20m maar klokte niet af op de snelste chrono. Die eer was weggelegd voor Equteam-amazone Jolien Demeyer en de eenentwintig(!) Chablis J (v. Flamenco de Semilly). Samantha Detheux - Binet eindigde op twee in het zadel van Armada vd Hacienda Z (v. Azzaro VDB Z). Julie Devloo sloot de girlpower op het podium af met Kaylinn K (v. Connect). 

De tweede manche die diezelfde verreden werd bleek voor Vandousselaere, Demeyer en Detheux - Binet opnieuw geen probleem. Daarnaast zorgde Krismar-ruiter Enzo Kerckhove ook voor twee foutloze omlopen op zaterdag en kon zo mee een hoofdrol spelen op de laatste dag van dit kampioenschap. 

Op zondag was het tijd voor de finale. Vandousselaere stond wederom op scherp met Saido vd Koutermolen Z en liet alle balken in de lepels liggen. Deze prestatie bleef ongeëvenaard en met een nulscore kroonde het duo zich tot kampioen! Jolien Demeyer moest met Chablis J het jonge geweld voor zich dulden en nam knap het zilver mee naar huis. Voor Enzo Kerckhove en de tienjarige Sea Coast Naturele van het Reigershof (v. I'm Special de Muze) was er uiteindelijk het brons. 

Melanie Deloof hield de eer van Stoeterij Deloof hoog en sprong op eigen piste naar de vijfde plaats in het zadel van New Balou van 't Leeuwerikenhof (v. Bisquet Balou vd Mispelaere). Voor haar op vier kwam Sander Logghe met Petite Fille (v. Kafka vd Heffinck).

Uitslag kampioenschap

Celine Eekeloo zegeviert in Troosting

Op zondag werd als afsluitende rubriek de Troosting van het Kampioenschap gereden. Met veertien combinaties aan de start slaagden slechts drie van hen erin om zonder fouten te eindigen. De snelste chrono werd gereden door Celine Eekeloo. In het zadel van Castillia d Argilla Z (v. Casiro I) zette Eekeloo de winnende tijd op 38,79 seconden. Lore Decock hield ook alle hout onaangeroerd met Chakille d Amour (v. Clinton I) en finishte in 41,03 seconden op twee. De laatste foutloze ronde kwam van David Linclau, trainer van onder andere Eekeloo. Op DL Perle d Or (v. Dutch Capitol) stak hij de eindmeet over in 42,36 seconden, wat goed was voor de derde plaats. 

Marie-Laure Decock mocht als laatste een graantje meepikken van de prijzen en reed op Obsession van Berg Op Zoom (v. Bisquet Balou C), een fokproduct van Stoeterij Deloof zelf, naar vier. 

Uitslag Troosting