Paarden van Limburgse familie Hendrikx scoren in YH Finale Oliva

Paarden van Limburgse familie Hendrikx scoren in YH Finale Oliva

Voor de jonge paarden staan alweer de finaleweken van het MET Oliva voor de deur. Maar liefst drie paarden uit de stallen van de familie Hendrikx lieten zich opmerken, met dubbel goud en een bronzen medaille. 

Geen Belgische ruiters aan de start van deze rubriek, wel Belgisch gefokte paarden! Een klein deelnemersveld in de 1.30m hoge barrage werd gedomineerd door de paarden van 'From Second Life Z'. De overwinning was voor de merrie Celesta From Second Life Z (v. Cicero Z), gefokt door Thierry Hendrikx. Hun ander fokproduct, Cacharel From Second Life Z (v. Chaman), met als fokker Tim Hendrikx, zagen we dan weer terug op het brons. 

Bij de vijfjarigen won Unleashed From Second Life Z (v. Untouchable), eveneens onder het zadel van de Portugees Pedro Miguel Gonçalves Silva. 

Deze paarden zijn echter niet de eerste toppers die de stallen van de familie Hendrikx verlaten. Op de Olympische Spelen van Tokio kwam hun Armani SL Z (v. Asca Z) aan de start onder de Mexicaan Eugenio Garza Perez. Armani was het eerste gefokte veulen van de familie Hendrikx en zag in 2007 het daglicht. Hendrikx rolde heel toevallig in de fokkerij, door zijn vrouw en dochter die beide in de sport actief waren.

Bekijk de volledige uitslag hier


Foto: Celesta From Second Life Z onder Pedro Miguel Gonçalves Silva / ©: 1clicphoto - Hervé Bonnaud