Over Boyd Exell's talent valt niet te twisten, Dries Degrieck kent mindere start

Over Boyd Exell's talent valt niet te twisten, Dries Degrieck kent mindere start

Deze ochtend werd de tweede editie van de adembenemende Lyon World Cup Driving afgetrapt. In ronde één van deze vierspan hinderniscompetitie waren snelheid, vaardigheid en strategie de sleutels tot succes. Regerend wereldkampioen Boyd Exell gooide al zijn expertise in de strijd, en ging aan de haal met de eerste plek.

Boyd Exell zette met zijn vierspan (BajnokMaestoso JupiterMad Max, en Barny) een strak resultaat van 287,42 seconden neer, waar 4 strafpunten van de eerste omloop bij werden inbegrepen. Beide Nederlandse menners, Ijsbrand Chardon en Koos de Ronde, deden niet veel onder voor de Wereldkampioen, en vervolledigden het podium. Ook Chardon zijn span (Favory FantomCasperDreef Inca, en Feles) liep vier strafpunten op tijdens omloop één, en met een resultaat van 294,97 seconden werd het team zo tweede. Landgenoot Koos de Ronde reed in totaal zestien strafseconden bij elkaar met 178 Maestoso Zenta XI 8Favory Allegra FutarFavory Mokany, en Tjibbe, wat hem de bronzen plek opleverde.

Onze landgenoot Dries Degrieck, vorig jaar nog goed voor een finale tweede plaats, had vandaag een mindere dag. Degrieck liep zestien strafseconden op tijdens de eerste omloop, en voegde er daar nadien nog eens acht aan toe. Met een resultaat van 328.85 seconden moesten hij en zijn span (Hunter, Incitato XV-30, Kane B, en Leon) de rangen sluiten als zevende.

Morgen wordt om 12u55 de tweede ronde verreden van deze FEI Driving World Cup in Lyon, waar de drie beste menners na omloop één het tegen elkaar zullen opnemen in een Drive Off.

Vind het volledige resultaat van de eerste ronde hier.

Copyright Foto: Jean-Christophe Bordas