Stal Fonck wint VLP Club Battle & De Hoefslag wint Team Spirit Battle!

Stal Fonck wint VLP Club Battle & De Hoefslag wint Team Spirit Battle!
Het was adembenemend, een ongelofelijke sfeer van het begin tot het einde! De VLP Club Battle, powered by Cavalor & Epplejeck, is ondertussen aan zijn vierde jaar toe en ook dit jaar werd de grote finale verreden in de hoofdpiste van hal 1 op Flanders Horse Expo! In het najaar van 2018 konden alle clubs zich inschrijven voor de selectiewedstrijden op stal Bocage en Hulsterlo. De 15 beste clubs van deze selectiewedstrijden namen het vandaag tegen elkaar op!

De teams bestonden telkens uit 2 dressuurruiters (initiatieniveau en niveau 1) en 2 jumpingruiters (70cm en 90cm). De scores van deze twee disciplines werden bij elkaar geteld en zo kregen we het volgend klassement:

1. Stal Fonck (Lili Michiels, Merel de Vetter, Maaike Vanlangenhoven, Jutta Van Impa)

2. De Hoefslag (Evy Smet, Arthur Burssens, Ellen Van Damme, Camille Welvaert)

3. Tagadam (Ine Van Wesemael, Bryan Dufresne, Shauni Pierreux, Wendy Clauwaert)

De winnende club wint een Cavalor Trainingsdag in eigen club voor de ruiters door een bekende topruiter. Daarnaast kregen alle deelnemende ruiters nog een goodiebag geschonken door Epplejeck.

Ook dit jaar was er naast het sportieve luik terug aandacht voor de teamspirit en supportersgeest van de club! Naast de beste sportieve prestaties konden de clubs ook strijden voor de beste supportersgeest en dit door verschillende criteria. Deze Teamspirit Battle was opnieuw een schot in de roos want de sfeer was ongekend! Er waren honderden supporters op post die hun favoriete team kwamen toejuichen.

De geselecteerde clubs mochten allemaal een mascotte meenemen naar de finale en werden gevraagd om een filmpje te maken waarbij zij hun club voorstelden. Daarnaast schonken we ook veel aandacht aan het welzijn van de paarden en de fair play van de supporters. Kortom, er werd op alles gelet tijdens deze Teamspirit Battle! Alle mascottes en hun teams zorgden voor een topsfeer in en ook onze Dré van de VLP was van de partij! Het werd spannend maar vooral, ongelofelijk leuk!

Uiteindelijk was het De Hoefslag die deze Teamspirit Battle won! Deze club wint een Cavalor Club Party, een heus clubfeest om met de ganse club de overwinning te vieren, aangeboden door Cavalor. Dat wordt alvast een feestje! We geven ook graag nog een eervolle vermelding voor de VLP-clubs Stal den Heuvel en Gavergoed Sport vzw die respectievelijk tweede en derde werden in deze Team Spirit Battle.

De finale van de VLP Club Battle was opnieuw een groots succes! Er waren massaal veel supporters op post en de sfeer was subliem! Bedankt aan alle supporters en teams om er een topfinale van te maken!