Olivier Philippaerts neemt uitstekende start in Londen met Poppemieke Jw van de Moerhoeve

Olivier Philippaerts neemt uitstekende start in Londen met Poppemieke Jw van de Moerhoeve

In Londen werd het internationaal programma op vrijdag afgetrapt. Olivier Philippaerts liet meteen van zich horen en stuurde Poppemieke Jw van de Moerhoeve naar een klassering in de The Champagne-Taittinger Ivy Stakes rubriek. 

Met hindernissen op 1.50m hoogte werd deze proef, dat tevens meetelde voor de Longines Ranking, beslecht. Net niet de helft van de startende combinaties wist zich een weg te banen naar de barrage, waar onder de driekleur Gregory Wathelet en Olivier Philippaerts aan de start kwamen. Die laatste zorgde voor het beste resultaat met de achtjarige BWPO merrie. De dochter van Vigo d'Arsouilles tikte slechts een balk uit de lepels en kwam onder Philippaerts op twaalf. Wathelet strandde met Quaker net buiten de prijzen op veertien. 

Winst was voor Ben Maher. De Brit sprong voor zijn thuispubliek naar de overwinning op Ginger-Blue, een twaalfjarige KWPN merrie van Plot Blue. Max Kühner was eveneens op geen fout te betrappen met EIC Cooley Jump The Q (Pacino) en werd tweede. De top drie werd afgerond door Kendra Claricia Brinkop en Do It Easy (Vigo Cece). De vijfde plaats was voor Peder Fredricson en SV Vroom de La Pomme Z, een Zangersheide hengst van Vigo d'Arsouilles. Voor hen op vier kwam Jodie Hall McAteer en Hardessa (Berlin). 

Resultaten