Nikolas Matthijs is nieuw Oost-Vlaams LRV kampioen

Nikolas Matthijs is nieuw Oost-Vlaams LRV kampioen

Bij Stal de Kriekelaar in Meerdonk werd afgelopen weekend het provinciaal LRV kampioenschap voor Oost-Vlaanderen verreden. In de hoogste rubriek, de 1.30m klasse Zwaar werd het lint uiteindelijk uitgedeeld na een barrage met twee. Nikolas Matthijs schreef uiteindelijk de titel op naam met Uraldik van de Mispelaere

Matthijs en de zoon van Uriko, komende uit de fokkerij van Joris en Mia Vermeulen, wonnen door als enige een volledig foutloos parcours af te leggen. Ruim vier seconden sneller, maar met één springfout op naam, volgde Wouter Oelbrandt met zijn eigen gefokte merrie, Karesse (Breemeersen Adorado). De derde plaats kwam op naam van Mirte Meessens met Double Trouble (Diamant de Semilly).

Het duo werd opgevolgd door Thomas De Cock die in het zadel van Lanson-R (Echo van 't Spieveld) voor bleef op Stef Robberecht met Duro van Hof Ter Naillen (Nabab de Rêve).

Thomas De Cock wint klasse M

In de 1.20m Klasse Midden nam Thomas De Cock het groen-witte lint in ontvangst. Op de rug van Nisra-R (Echo van 't Spieveld) verwees de Oost-Vlaming, Kiano Teirbrood met Best Mix It's Me (Bamako de Muze) naar de tweede plaats. Het brons kwam op naam van Arthur Vermeulen met High Wind Van 't Schrijberg (Dulf van den Bisschop).

Bart Temmerman domineert klasse L

In de klasse Licht domineerde Bart Temmerman het podium. Temmerman had twee ijzers in het vuur en sprong naar de titel met Milagro van de Reynaert (Carrico). Ook het zilver kwam op zijn naam met Pas DE Moi van den Ouburg (Thunder van de Zuuthoeve). Kato de Meyst en Fuchsia v/d Donkhoeve (Malito de Reves) vervolledigden de top drie.