Niki Geenens wint opnieuw in Lier

Niki Geenens wint opnieuw in Lier

Ook op de tweede dag van de Euregio op het Azelhof was er geen houden aan de Oost-Vlaamse amazone, Niki Geenens. Geenens hield in de 1.20m rubriek als enige de chrono onder de 50 seconden.

Samen met Gazelle van de Vaelenberg (Toulon) schreef ze zo voor de tweede dag op rij de winst op naam. In het zadel van Helios van de Spelonckhoeve (Dulf vd Bisschop) strandde ze ook op de vijfde plek. Op het podium werd ze opgevolgd door Simon Caals met onder het zadel Leffe van de Zandloper.

In het zadel van de Houston-nazaat bleef Caals, Esther Schelfaut met Lalique voor. Nathalie Willems strandde net buiten het podium op de vierde plaats met Cabirose.

De eerste winst van de dag kwam op naam van Anke de Breucker met Katho. Het paar won met ruim één seconde verschil de 1.10m proef. Ea Joinneau volgde op de tweede plaats met Boss de Villa d'Este. Flandria ruiter, Kasper de Boeck vervolledigde het podium in deze rubriek met Caramel onder het zadel.

Zoe Verschooten hield de concurrentie achter zich in de 1.00m pony rubriek. Samen met Speedy was ze één seconde sneller dan Chloe Hoste met Crack-Drum Van het Juxschot. Boon Guust werkte de top drie af op de rug van Adriaan van de Claevervallei.